Organizatorių nuotr.

Lapkričio 26 d. 19 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre bus galima išvysti naujausią choreografo Vyčio Jankausko šokio teatro spektaklį „Aritmijos“.

Į Kauną atvykstančiame šiuolaikinio šokio spektaklyje „Aritmijos“ mėginamas apčiuopti žmogaus gyvenimo sociume prieštaringumas. Viena vertus, žmogus pasmerktas nuolat bandyti išsilaisvinti iš visuomenės primestų reikalavimų ir apribojimų. Kita vertus, tiktai visuomenėje jis gali pilnai realizuoti savo žmogiškumą.

„Tai ne vieno spektaklio tema ir man asmeniškai ji labai svarbi, įdomi: žmogaus asmeninės laisvės ir įsipareigojimų, nusižeminimo, tarnystės kitam žmogui santykis. Laisvę suprantame kaip vertybę, bet ji kartais veda ir į susvetimėjimą, visišką išsilaisvinimą nuo kito žmogaus. Tarsi trokštame artimesnio ryšio, bet labai bijome apriboti savo laisvę“, – teigė choreografas Vytis Jankauskas.

Spektaklyje „Aritmijos“ šoka šokėjai: Giedrė Kirkilytė, Riikka Ihalainen, Mantas Černeckas ir Dainius Biskis.

Vyčio Jankausko šokio trupė įkurta 1997 metais, o 2004-aisiais trupei suteiktas profesionalaus šokio teatro statusas. Per 17 metų šis teatras įsitvirtino kaip itin savitas Lietuvos šiuolaikinio šokio fenomenas, nuosekliai judantis savo keliu. Šio kelio „žingsniai“ – tikslaus, apvalyto ir išraiškingo judesio kalbą gryninantys spektakliai.

Choreografo ir jo trupės kūrybinę brandą vainikavo du Auksiniai scenos kryžiai: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003–2004 metų choreografiją ir muziką, antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V. Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008–2009 m.).  Spektaklis „Aritmijos“ 2014 metais taip pat buvo nominuotas Auksiniams scenos kryžiams.

Į lapkričio 26 d. 19 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre rodomą spektaklį bilietus platina „Tiketa“.

Ištraukos iš spektaklio „Aritmijos“:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: