(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijoje vyko baigiamasis projekto “Verslumo kompetencijų ugdymas – galimybė gabių mokinių saviraiškai ” etapas. Nugalėtojo vardą pelnė A. Smetonos gimnazijos komanda.

Projektas skirtas gabių mokinių ugdymyui, kurie mokosi vidurinio ugdymo programos ekonomikos, lietuvių kalbos ir matematikos mokomosius dalykus. Projekto uždaviniai: lavinti mokinių kūrybiškumą ir kalbinę raišką, pritaikyti įgytas žinias lietuvių, matematikos, ekonomikos ir kitų mokomųjų dalykų pamokose, tinkamai suvokti konkurenciją bendraujant ir bendradarbiaujant.

Projekte dalyvavo Kauno “Santaros”, J. Jablonskio, A. Smetonos, S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijų, taip pat Kovo 11-osios, T. Ivanausko vidurinių mokyklų mokinių komandos.

Pirmasis projekto etapas prasidėjo 2010 metų lapkričio 15 dieną. Kiekvienas komandos narys turėjo parašyti lietuvių kalbos rašinį- esė „Verslas – darbas ar gyvenimo būdas?”. Kiekvienos komandos lietuvių kalbos mokytoja, atrinkusi geriausią darbą, siuntė projekto vadovei, atsakingai už lietuvių kalbos užduotį.

Visų komandų šeši geriausi darbai buvo išsiųsti VDU lietuvių kalbos katedros docentei mokslų daktarei J. Čirūnaitei, kuri šiuos darbus pristatė, aptarė ir išrinko geriausią. Nominuotas Tado Ivanausko mokinių komandos rašinys.
Antrasis namų darbas komandoms buvo sugalvoti verslo idėją ir paruošti jos pristatymą. J. Jablonskio gimnazija pristatė „Ateities laivą”, A. Smetonos – „E-čekį”, Kovo 11-osios mokyklos komanda -„ Modernią šiukšlių tvarkymo sistemą “, o T. Ivanausko mokyklos komanda – „Sveikamobilį”.

Geriausios verslo idėjos nominacija atiteko S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos komandai už „Vienkartines kojines”. Specialiai konkursui gimnazijoje direktorės I. Kašienės įsakymu buvo įkurtas „ Gimnazijos patentų biuras”. Konkurso metu gimnazijos patentų biuras užregistravo 6 mokinių verslo idėjas ir išdavė mokinių komandoms patentų liudijimus. Trečiasis namų darbas, kuris buvo pristatytas baigiamajame etape, – reklaminis filmukas. Komandoms buvo pasiūlyta reklamuoti vieną iš trijų produktų: druską, cukrų arba degtukus. Mokiniai ir šioje užduotyje buvo išradingi ir originalūs.

Geriausio reklaminio filmuko nominacija buvo skirta Antano Smetonos komandai už cukraus reklamą „Cukera”. Ketvirtoji konkurso užduotis buvo finansinių uždavinių sprendimas, kurias parengė matematikos mokytoja. Uždavinių sąlygos buvo susiję su verslo situacijomis.

Visoms komandoms patiko penktoji užduotis – Blic turnyras. Moksleiviai galėjo rinktis klausimus, susijusius su mikro- ir makroekonomika, verslu ir rinkodara. Šiame turnyre visos komandos pasirodė puikiai. Ši užduotis leido patikrinti mokinių teorines ekonomikos ir verslo žinias bei gebėjimą dirbti komandoje.

Mokinius vertino trys verslininkai praktikai. Susumavus visų užduočių rezultatus, komisijos pirmininkė paskelbė, kad S. Dariaus ir S. Girėno bei A. Smetonos gimnazijų komandos surinko daugiausia taškų ir turės susirungti paskutinėje derybų rungtyje dėl nugalėtojo titulo. Šiai užduočiai vadovavo komisijos narė UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai” lektorė, vedanti seminarus verslininkams, Ingrida Sirutienė. Po dešimties minučių derybų nugalėtojo vardą pelnė A. Smetonos gimnazijos komanda. Trečiąją vietą laimėjo T. Ivanausko vidurinės mokyklos vienuoliktokai.

Manome, kad šis projektas buvo įdomus ir moksleiviams ir jų mokytojams bei konkursą vertinusiems verslininkams. Tikslą – ugdyti verslumo gebėjimus, suburti gerą komandą, mokytis raiškiai ir taisyklingai kalbėti (mokinių kalba buvo vertinama viso renginio metu) – pasiekėme.
Dėkojame projekto remėjams – Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriui, UAB „Kauno liftai” ir UAB „Kopa”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: