(c) kaunoaleja.lt archyvo nuotr.

Vasario 9 d., trečiadienį, 17 val. Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) įvyks italų menininkės Ileana Florescu parodos „Panardinta biblioteka. Simfonija tolimam kraštui” atidarymas.

Parodoje eksponuojama per keturiadešimt fotografijų iš darbų serijos „Meteoritai”, „Rašysena, kelionė ant vandens”, „Bucurestiul Disparut” . Taip pat ypatingą dėmesį menininkė skyrė lietuvių dailininkui M.K.Čiurlioniui. Didžiajam lietuvių maestro I. Florescu paskyrė „šviesos dėžę” pavadinimu „Simfonija tolimam kraštui” ir fotografijos ciklą „Čiurlionis. Ezoterinė kelionė. 1875 m. – 1911 m.”. O Kauno publikai, kaip jungiamojo elemento su Italija simbolis, skirti trys atvaizdai iš turistinio vadovo po Romą lietuvių kalba. Parodoje taip pat eksponuojami stendai su keturiomis knygomis-skulptūromis. Tai  knygos, ištrauktos iš jūros, išdžiovintos ir įgijusios naują formą. Jos eksponuojamos tarsi priešistorinės eros reliktai.  O du Ottavio Celestino ir Claudia Ferri filmai „IF” papasakos apie Florescu kūrinių kelią nuo idėjos iki įgyvendinimo ir galutinio eksponavimo.
Vanduo yra visų meno šakų įkvėpimo šaltinis, į jo skaidrumą, gelmę, ramybę ar srovę nerdavo visų epochų ir įvairiose vietose gyvenantys rašytojai ir dailininkai, vandenyje slypi tokios prieštaringos sąvokos kaip nejudrumas ir tėkmė, materija ir nematerialumas.

Po parodos „Žmogiškoji sintezė”, surengtos Šiuolaikino meno studijoje-galerijoje „Pino Casagrande”, Romoje, ir parodos „Panardinta biblioteka”, surengtos Nacionaliniame šiuolaikinio meno muziejuje, Bukarešte, sėkmės, pastaroji paroda praėjusių metų rudenį pasipildė naujais menininkės darbais. Fotografė ypač norėjo pagerbti M.K.Čiurlionį, kurį reikšmingiausi mokslininkai įvairiose šalyse laiko vienu iš moderniojo meno pradininkų.
I. Florescu gimė 1961 m.  Asmaroje (Eritrėja) italės motinos ir anglo tėvo, turinčio rumuniškas šaknis, šeimoje. Prieš apsistojant Italijoje jai teko pagyventi Maroke, Prancūzijoje, Anglijoje ir Šveicarijoje.  I. Florescu  universitete baigė literatūros ir filosofijos studijas. Ji pradejo fotografuoti prieš dešimt metų.

Paroda veiks: 2011 02 09 – 2011 03 13

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: