© Agnės Sinkevičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Investicinė aplinka pirmąjį šių metų pusmetį palepino kaupiančiuosius pensijų fonduose – jie uždirbo iki 5,5 proc. grąžą, tiesa, nors nuostolingai veikiančių nebuvo, ne visiems pensijų fondams sekėsi vienodai gerai, o antrąjį metų pusmetį laukiamas tik nuosaikus fondų augimas, pirmadienį rašo “Verslo žinios”.

Pensijų fondų valdytojai pirmąjį pusmetį uždirbtą grąžą vertina kaip solidžią, nes kai kurie regionai investuotojams šiuo laikotarpiu generavo tik nuostolius.

Atidžiau pažvelgus į pensijų fondų pirmojo pusmečio rezultatus, išryškėja įdomi tendencija – mažos dalies akcijų pensijų fondų uždirbo beveik tiek pat, kiek vidutinės dalies, ir tik simboliškai mažiau nei patys rizikingiausi pensijų fondų. “Pirmąjį pusmetį kai kurios rizikingesnės obligacijos, pavyzdžiui, besivystančių šalių ar žemesnį reitingą turinčių įmonių, savo grąža prilygo akcijoms. Tai padėjo mažos akcijų dalies pensijų fondams per daug neatsilikti nuo didelės akcijų dalies pensijų fondų, – teigė “SEB investicijų valdymo” Investicijų valdymo grupės vadovas Ignas Pliuškys.

“Swedbank” portfelių valdytojas Vaidas Paukštys aiškino, kad nesitikėta tokios grąžos iš obligacijų, kurių pajamingumas smarkiai sumažėjo, o tai juk reiškia obligacijų kainų išaugimą. Pasak jo, daugelis rinkų, tokių kaip Rusija, Rytų Europa, Japonija, parodė neigiamą rezultatą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: