© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kultinis draminis televizijos serialas “Bręstantis blogis” (Breaking Bad) ir komiškas hitas “Moderni šeima” (Modern Family) pirmadienį buvo pagrindiniai laimėtojai per 66-ąją apdovanojimų “Emmy” įteikimo ceremoniją, kurios metu taip pat buvo pagerbtas velionis Holivudo komikas Robinas Williamsas (Robinas Viljamsas).

Saga apie karališkąją nesantaiką “Sostų karai” (Game of Thrones), kuri turėjo daugiausia nominacijų, negavo nė vieno svarbaus “Emmy”, kurie laikomi “Oskarų” atitikmeniu televizijoje.

Tarp kitų ceremonijos akcentų buvo aistringas Bryano Cranstono (Brajeno Kranstono) ir Julios Louis-Dreyfus (Džulijos Lui-Draifes) bučinys scenoje ir keistas segmentas, kai išraiškingų kūno linijų aktorė kolumbietė Sofia Vergara (Sofija Vergara) sukosi ant pakylos.

“Tai … nuostabus metas dirbti televizijoje”, – sakė “Bręstančio blogio” režisierius Vince’as Gilliganas (Vinsas Džiliganas), atsiimdamas pagrindinį – geriausios dramos – apdovanojimą.

“Bręstantis blogis” apie chemijos mokytoją, pasukusį į nusikalstamą narkotikų verslą, taip pat pelnė geriausio dramos aktoriaus apdovanojimą B.Cranstonui ir geriausių antrojo plano aktorių statulėles Aaronui Paului (Aaronui Polui) ir Annai Gunn (Anai Gun).

Tuo tarpu “Moderni šeima” jau penktus metus iš eilės gavo geriausio komiško serialo apdovanojimą ir šiuo požiūriu prilygo rekordą 1994-1998 metais pasiekusiam “Freizeriui” (Frasier).

Didelį pralaimėjimą patyrė “Sostų karai”, kurie buvo nominuoti 19-oje kategorijų.

Šį šou, jau pratęstą penktam ir šeštam sezonui, prodiusuoja kabelinė televizija HBO, kuri iš viso buvo gavusi 99 nominacijas.

Galiausiai “Sostų karai” gavo tik palyginti nereikšmingus prizus.

Julianna Margulies (Džuliana Margulis) buvo paskelbta geriausia dramos aktore – už darbą “Gerojoje žmonoje” (The Good Wife), o geriausio televizijos filmo apdovanojimas atiteko “Normaliai širdžiai” (The Normal Heart) apie gėjų aktyvisto Larry Kramerio (Lario Kramerio) darbą 9-ojo dešimtmečio pradžioje šviečiant visuomenę apie ŽIV ir AIDS.

Jaudinamai padėkos kalbai L.Krameris, kuris yra ŽIV nešiotojas, pasirodė scenoje su filmo kūrėjais, su šaliku ir skrybėle. Jam plojo auditorija, kurioje buvo daugybė žvaigždžių.

Komedijų kategorijose nugalėjo J.Louis-Dreyfus, Jimas Parsonsas (Džimas Parsonsas), Louisas C.K. (Luisas Si Kei) ir Ty Burrellas (Tai Burelas).

J.Parsonsas geriausio komedijų aktoriaus apdovanojimą gavo už vaidmenį “Didžiojo sprogimo teorijoje” (The Big Bang Theory), J.Louis-Dreyfus geriausios komedijų aktorės apdovanojimą – už darbą seriale “Veep”, T.Burrellas – už “Modernią šeimą”, o Louisas C.K. – už “Louie”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: