Kaunas.lt archyvo nuotr.

Į kauniečių prašymus ir pastabas atsižvelgę Kauno miesto vadovai ėmėsi spręsti įsisenėjusias viešojo transporto problemas. Savivaldybės Keleivinio transporto komisija pritarė penkiems sprendimams, kurie palengvins viešuoju transporto besinaudojančių kauniečių keliones.

„Visi sprendimai koreguojant viešojo transporto maršrutus ir tvarkaraščius turi būti priimami taip, kad kauniečiai savo kelionės tikslą galėtų pasiekti patogiau ir greičiau. Bet pastaraisiais metais kažkodėl buvo elgiamasi priešingai. Šie pakeitimai, kurie palengvins dalies kauniečių susisiekimą, yra tik pradžia. Kauno miesto viešajame transporte bus didesnių permainų“, – teigė Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Važiuos iki „Urmo“

Pirmasis sprendimas – 57-ojo mikroautobusų maršruto pratęsimas iki prekybos miestelio „Urmas“. Nuo ateinančio pirmadienio, birželio 22 d., maršrutiniai taksi nuo Partizanų g. važiuos Garažų g. iki pat „Urmo“ teritorijos. Be to, nuo pirmadienio bus padidintas 57-ojo maršruto reisų skaičius.

Taip pat sutarta, kad bendrovė „Urmas“ prisidės prie naujo šviesoforo įrengimo Taikos pr. ir Garažų g. sankryžoje – tuomet atsiras galimybė pratęsti 10, 28 ir 37 autobusų maršrutus nuo Pramonės pr. iki AB „Urmas“.

Į Šilainius – naujas autobusų maršrutas

Nuo rudens pagerės susisiekimas tarp Vilijampolės ir Šilainių. Keleivinio transporto komisija pritarė siūlymui organizuoti naują 63-uoju numeriu pažymėto autobuso maršrutą „Kaniūkai-Mega“.

Nuo rugsėjo pradžios autobusai važiuos Raudondvario pl., Kėdainių g., Josvainių g., Naujakurių g., Baltijos g., Žiemgalių g., Baltų pr., Rasytės g., Jotvingių g., Islandijos pl., privažiavimo prie prekybos ir laisvalaikio centro ,,Mega” keliu, Islandijos pl., Jotvingių g., Rasytės g., Baltų pr., Žiemgalių g., Baltijos g., Naujakurių g., Josvainių g., Kėdainių g. ir Raudondvario pl.

“Šiuo maršrutu gyventojai iš Vilijampolės galės patogiai nuvykti į Kauno klinikinę ligoninę, Santaros gimnaziją, Šilainių polikliniką bei prekybos centrą “Mega”. Anksčiau iš šios Vilijampolės dalies miestiečiai į Šilainius galėjo nuvykti tik su persėdimais, tad naujasis maršrutas iš tiesų palengvins susisiekimą tarp dviejų miesto mikrorajonų”, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Išsprendė amžiaus problemą

Ne vienerius metus šančiškiai skundėsi, jog nėra susisiekimo tarp Aukštųjų ir Žemųjų Šančių. Atsižvelgus į dažnus kauniečių prašymus nuspręsta 54-ąjį mikroautobusų maršrutą nuo Respublikinės Kauno ligoninės pratęsti Skuodo g. bei A. Juozapavičiaus pr. iki Panemunės tilto, o atidarius jį – ir iki Tilto gatvės.

Taip pat įvertinus gyventojų prašymus dėl susisiekimo tarp Respublikinės Kauno ligoninės ir Kauno klinikų, 54- asis maršrutas bus pakoreguotas taip, kad važiuodami Tvirtovės al. Sukilėlių pr., Eivenių bei Lašo gatvėmis, maršrutiniai taksi užsuktų iki klinikų. Visi šie pasikeitimai įsigalios nuo artėjančio pirmadienio, birželio 22 d.

Patogiau keliaus iki marių ir oro uosto

Nuo ateinančio pirmadienio, birželio 22 d., kauniečiams ir miesto svečiams bus patogiau viešuoju transportu nuvykti iki Kauno marių bei Pažaislio vienuolyno. Vasaros laikotarpiu iki stotelės „Kauno marios“ bus pratęstas 5-asis troleibusų maršrutas.

Keleivinio transporto komisija taip pat pritarė siūlymui ženkliai padidinti iki oro uosto važiuojančių 29-ojo maršruto autobusų skaičių taip sutankinant reisus. Šiuo metu 29-ojo maršruto „Karmėlavos oro uostas – Geležinkelio stotis“ tvarkaraščiai yra derinami prie lėktuvų skrydžių tvarkaraščio. Tačiau vėluojant skrydžiams keleiviai neretai būna priversti ilgokai laukti sekančio autobuso. Artimiausiu metu padidinus reisų skaičių ši problema bus išspręsta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: