© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Į Lenkiją trečiadienį atvyko pirmieji amerikiečių kariai, Vašingtonui šio įvykio išvakarėse paskelbus, kad siunčiama 600 karių į Baltijos šalis jų saugumui užtikrinti, kai krizė Ukrainoje vis labiau gilėja.

Oro transportu apie 150 karių iš 173-iosios oro desanto brigados atvyko į Svidviną trečiadienio popietę, pranešė šioje bazėje esantis naujienų agentūros reporteris.

Iš savo nuolatinio dislokavimo vietos Italijoje Vičencos bazėje jie atvyko dviem lėktuvais “Hercules”.

Artimiausiomis dienomis dar 450 JAV karių atvyks į Lietuvą, Latviją ir Estiją po Pentagono pranešimo antradienį apie karinį amerikiečių buvimo regione stiprinimą, siekiant dar kartą užtikrinti savo NATO “sąjungininkes ir partneres” Šiaurės Aljanse.

JAV kariai likusią šių metų dalį dalyvaus karinėse pratybose šiame regione.

Šios misijos tikslus JAV nesistengė kaip nors ypatingai pabrėžti – Pentagono atstovas, kontradmirolas Johnas Kirby (Džonas Kirbis) pavadino šį pajėgų dislokavimą “žinia Maskvai”, kad Vašingtonas į savo įsipareigojimus Europoje žiūri “labai, labai rimtai”.

J.Kirby pareiškė, kad šios pratybos yra “dvišalės” JAV operacijos, ne NATO pratybos, nors kitos aljanso narės nė kiek neprieštaravo siųsti sausumos pajėgas į šalis, besiribojančias su Rusija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: