(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Raityti daugiaaukščiai stogai su drožiniais ir griežtos kampuotos interjero linijos – taip tradiciškai įsivaizduojame japonų arcitektūrą bei interjero dizainą. Tačiau mūsų susidarytas įsivaizdis gali būti jau šiek tiek pasenęs. Japonijoje gausu naujo tiek modernaus, tiek ir tradicinio interjero dizaino pavyzdžių. Apie tai nemokamoje interjero pamokėlėje pasakos „Senamiesčio klubo interjero mokyklos“ bendradarbis ir dėstytojas, architektūrologijos mokslų daktaras Vaidas Petrulis.

„Norime parodyti, jog Japonija – tai ne tik suši, sake ar rausvi sakurų žiedai, bet ir nuostabūs interjero pavyzdžiai, kuriuos sėkmingai galime taikyti ir Lietuvoje“, – sako „Plaza“ baldų centro atstovė Asta Martinonytė.

Pasak p. Astos, šio šeštadienio pamokėlė bus išskirtinė – tiesiog tikra šventė visiems interjero gurmanams, kadangi šį kartą joje bus pristatyti tradicinio japonų interjero kūrimo principai, tradicinė japonų gyvenamoji aplinka, kurios estetika daro didžiulę įtaką šiandieninėms architektūros, interjero dizaino kryptims bei bruožams: minimalizmo filosofijai, funkcionalumo tendencijoms, subtiliam formų bei natūralių medžiagų derinimui, dekoratyvinių sodų kūrimo idėjoms. Pamokėlę šv. Kalėdų proga visiems kauniečiams dovanoja „Plaza“ baldų centras kartu su „Senamiečio klubo Interjero mokykla“.

Pamokėlė vyks šį šeštadienį, gruodžio 19 dieną 12 val. naujai įkurtoje bibliotekoje, kuri yra „Plaza“ baldų centro pirmajame aukšte, Taikos pr. 141, Kaune. Pamokėlė visiškai nemokama, o visi susirinkusieji bus vaišinami žalia arbata. Išankstinė registracija nebūtina. Daugiau informacijos – naujoje interneto svetainėje www.plazabaldai.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: