darbopartija.lt archyvo nuotr.

Valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos prezidiumas ketvirtadienį Vilniuje vėl ketina svarstyti, ką deleguoti į energetikos ir žemės ūkio viceministrus ir aptarti situaciją koalicijoje po energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus atleidimo.

Prieš keletą savaičių viceministrų klausimą “darbiečiai” atidėjo, nes norėjo, kad potencialius kandidatus įvertintų partijos Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai.

Tarp galimų kandidatų į energetikos viceministrus – žaliosios energetikos specialistas Martynas Nagevičius, buvęs susisiekimo viceministras ir eksparlamentaras “darbietis” Aidas Gedvilas.

Darbo partija turi pasiūlyti kandidatą į energetikos viceministrus vietoj Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta esanti vadinamajame “juodajame sąraše”.

Dar laisva ir “darbiečiams” priklausanti viceministro kėdė Žemės ūkio ministerijoje. Naujoji žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė viceministrais jau yra paskyrusi Liną Kujalytę, kurią delegavo Lietuvos socialdemokratų partija, bei Leokadiją Počikovską, deleguotą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Į Darbo partijai priklausančią viceministro vietą V.Baltraitienė šią savaitę paskyrė nepartinį Saulių Cironką, dar viena šiai partijai priklausanti vieta ministerijoje laisva.

Du šios ministerijos viceministrai – Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas – taip pat minėti įtartinų viceministrų sąraše.

Įtartinų viceministrų sąrašą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė Specialiųjų tyrimų tarnyba. Valstybės vadovė pareikalavo, kad jame esantys viceministrai nebedirbtų Vyriausybėje.

Kaip trečiadienį BNS sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys, planuojama aptarti ir susidariusią padėtį koalicijoje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė socialdemokrato premjero Algirdo Butkevičiaus teikimu antradienį atleido Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotą energetikos ministrą J.Neverovičių, kai šis nesuderinęs su premjeru viceministre paskyrė Renatą Cytacką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: