© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sostinėje pradėti rinkti parašai po peticija, kuria reikalaujama iš kultūros paveldo objektų sąrašo išbraukti Vilniuje ant Žaliojo tilto sovietmečiu pastatytas keturias skulptūras. Peticiją su vilniečių ir miesto svečių parašais ketinama pateikti Vyriausybei, šeštadienį rašo “Lietuvos žinios”.

Vienas iš peticijos iniciatorių Valdas Benkunskas teigė, kad jau surinkta apie 200 parašų, nors praėjo tik dvi dienos, kai jie renkami. Dar daugiau jų tikimasi surinkti savaitgalį, kai bus minimas Baltijos kelio jubiliejus. Dar apie 2 tūkst. parašų surinkti elektroninėje peticijos versijoje.

“Visus peticijų variantus pateiksime Vyriausybei, kad ši priimtų nutarimą dėl Žaliojo tilto skulptūrų išbraukimo iš Kultūros vertybių registro. Tuo parodysime, kad visuomenei ši tema labai rūpi, ji tikrai aktuali ir problemą reikia spręsti jau dabar, neatidėliojant jos ateičiai”, – kalbėjo V. Benkunskas.

Jis teigė, kad siūlymai vietoj skulptūrų nukėlimo aplink jas įrengti narvą primenančias instaliacijas nėra išeitis: “Skulptūros nėra jokia kultūros vertybė, jas reikia nukelti, kaip buvo nugriauti ir įvairiausi leninai. Atėjo laikas spręsti ir šį užsilikusį reikalą. Siūlymas jas sudėti į narvus ar uždengti tėra bėgimas nuo esminių sprendimų priėmimo”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: