(c) Svetlana Batura

Rugsėjo 21 d. vakarą „Girstučio“ kultūros ir sporto centre įvyko tarptautinio šokio festivalio „AURA-21“ atidarymas. Šokėjus ir žiūrovus sveikino šokio teatro „Aura“ bei festivalio direktorė Birutė Letukaitė, festivalio koordinatorė Gintarė Masteikaitė ir Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Šiemet iš tradiciniu tapusio renginio pavadinimo buvo išbrauktas žodis „modernus“ dėl modernaus ir šiuolaikinio šokių žanro atsiskyrimo. Anot meno vadovės Birutės Letukaitės, šiais metais bus rodomi įdomiausi ir naujausi pastarųjų dviejų metų spektakliai, kuriuose dominuoja vyriškos lyties šokėjai.

Šokio meistrus ir mylėtojus suburiantis renginys susilaukia nusivylimų bei kritikos dėl per mažo lietuvių šokėjų pasirodymų skaičiaus. Tačiau, kaip teigia festivalio meno vadovė Birutė Letukaitė, šio festivalio tikslas – supažindinti Lietuvos publiką su šiuolaikinio šokio naujienomis iš viso pasaulio.

Festivalis „AURA-21“ buvo atidarytas bendru bulgarų, vengrų ir lietuvių spektakliu V.A.G. Šio tarptautinio šokio spektaklio iniciatorius – 2001m. Bulgarijos geriausias šiuolaikinės choreografijos laimėtojas Jivko Jeliazkov. Choreografas subūrė trupę iš Derida Dance (Bulgarija), Spisanie Edno (Bulgarija), Pro Progressione (Vengrija), Kauno šokio teatras „Aura“ (Lietuva) šokėjų.

V.A.G. (angl. vidutinis atsiliepimo greitis) – tai judesio ir kūno performansas. Valandos trukmės spektaklis užbūrė garsios muzikos, šviesų ir vaizdo projekcijų žaismu. Besikeičiantys vaizdai ant plastiškai judančių šokėjų kūnų kūrė nežemišką atmosferą.

Spektaklis sulaukė didelio publikos palaikymo. Žiūrovai negailėjo aplodismentų šokėjams ir choreografams.

„AURA-21“ programą galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: