Prekybos miestelio "Urmas" archyvo nuotr.

Prieš dvidešimt metų, 1992-ųjų rugpjūčio mėnesį, buvusiose Kauno tarybinių laikų prekybos bazėse savo veiklą pradėjo prekybos miestelis „Urmas“. Dabar tai – moderni prekyvietė, kurioje dirba keli tūkstančiai smulkiųjų verslininkų.

„Daugelio kauniečių atmintyje to meto prekybos miestelis išlikęs kaip vieta, kuri buvo viena iš kelių pagrindinių lietuviško verslo židinių. Džiaugiamės, kad ir dabar, po 20-ies metų sugebėjome išlaikyti tą pirmųjų metų energiją, o prekybos sąlygos mūsų klientams yra nepalyginamai geresnės nei buvo veiklos pradžioje“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Šiuo metu prekybos miestelį „Urmas“ sudaro keletas prekybos objektų: Rytinė, Vakarinė, Geltonoji, Žalioji, ir Pilkoji galerijos, Raudonasis pasažas, Fabriko komisas. Juose galima rasti platų prekių asortimentą: nuo maisto produktų, drabužių, papuošalų iki baldų, statybinių ir namų apyvokos daiktų. Čia veikia ir didžiausias (7000 kv. m.ploto) Kaune „Centrinis Kauno turgus“, įsikūrusios maitinimo įstaigos bei įvairias paslaugas teikiančios bendrovės, taip pat nuomojamos modernios šaldymo ir sandėliavimo patalpos.

Didžioji dalis prekybinių patalpų nuomojama smulkiesiems verslininkams, kurie čia sudaro apie 60 proc. visų nuomininkų. „Didžiuojamės, kad iki šiol išlikome verslo erdve, kurioje daugiausia dirba smulkieji ir vidutiniai verslininkai – iniciatyvūs, darbštūs, atsakingi žmonės, sudarantys kiekvienos valstybės stuburą“, – sako prekybos miestelio atstovas.

Jau greitai į bendrą prekybos miestelio kompleksą bus prijungta ir Baltoji galerija, kurioje įsikurs baldų prekybininkai, prekybos centras „Thomas Philipps“. Naujojo prekybos objekto prekybinis plotas bus apie 4500 kv. m.

„Urme“ tris kartus per metus vyksta didžiausias Baltijos šalyse senturgis „Laiko ratu“, kaskart sutraukiantis po kelis šimtus antikvaro prekybininkų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Ištisus metus antrąjį kiekvieno mėnesio šeštadienį rengiamas Bagažinių turgus – pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kuriame kiekvienas žmogus gali parduoti savo nereikalingus daiktus.

Prekybos miestelis skiria daug dėmesio ir socialiniams projektams. Vienas iš jų – Žalioji knygų akcija, kurios metu žmonės raginami atnešti nebereikalingas knygas, kurios parduodamos miestelyje įsikūrusiame Knygų turguje, o už gautus pinigus perkami medeliai ir sodinami žaliosiose miestų erdvėse.

„Urmas“ jau keletą metų skiria daug dėmesio ir senosios technikos išsaugojimui bei restauravimui: surinkta įspūdinga XX a. pradžios ir vidurio senovinių traktorių bei autobusų ir XIX a. garo mašinų kolekcija.

Prekybos miestelio erdvėse eksponuojamos senovinės mašinos ir prie galerijų prisišlieję stilizuoti garvežiai, kurių vagonuose taip pat įsikūrę prekybininkai, skoningai pagyvina buvusiame pramoniname rajone įsikūrusio prekybos miestelio aplinką.

„Garvežį esame pasirinkę savo simboliu – kaip jis užtikrintai ir tolygiai rieda bėgiais pirmyn, taip ir mes nuolat ir nepailsdami dirbame savo klientų patogumui“, – sako J. Plenta.

Rinkos tyrimų duomenimis, prekybos miestelyje „Urmas“ kasdien apsilanko vidutiniškai apie 25 tūkst. žmonių. Jo bendras prekybinis plotas sudaro daugiau kaip 70 tūkst. kv. m., pirkėjams įrengta 2 500 automobilių stovėjimo aikštelė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: