© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius, antradienį susitikęs su pedagogų profesinių sąjungų atstovais, pažadėjo, kad per artimiausias savaites bus parengta ilgalaikė finansavimo didinimo programa.

Įspėjamuosius streikus rengusios profesinės sąjungos sako, kad tokia programa juos sulaikytų nuo neterminuotų streikų, tačiau kol kas pasiruošimo streikuoti nuo gruodžio 2 dienos nestabdo.

“Šiandien buvo sutarta, kad turėtų būti paruošta ilgalaikė švietimo sistemos vystymosi arba tiesiog tokia programa, kokia yra panaši pasirašyta tarp politinių partijų dėl krašto apsaugos sistemos finansavimo didinimo”, – žurnalistams po susitikimo sakė premjeras.

Anot jo, susitarimas bus derinamas jo jau anksčiau sudarytoje darbo grupėje, kuriai vadovauja švietimo ir mokslo ministras. Kartu premjeras aiškino, kad programoje turi atsispindėti valstybės finansinės galimybės ir sprendimai nebus populistiniai.

Paklaustas, ar susitarimą, kaip ir dėl krašto apsaugos finansavimo, pasirašytų politinės partijos, premjeras sakė, kad kol kas tai darbo grupės klausimas.

“Susitarėme, kad pirminis toks variantas pasiūlymų turėtų atsirasti jau šito mėnesio pabaigoje, 27 dieną, po to bus susėsta už stalo”, – sakė premjeras.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas savo ruožtu sakė, kad kol kas neatsisakoma ketinimo gruodžio 2 dieną pradėti neterminuotą streiką.

“Mes pasakėme, kad jeigu būtų pasiektas susitarimas iki tos dienos (gruodžio 2 dienos), raštu, o ne tam tikrai pažadais, mes tikrai nesiveržiam ir netrykštam noru nei streikuoti, nei mitinguoti. Kaip supratau iš ministro, jie ketins tokį susitarimą rengti”, – teigė jis.

“Mes tikėjomės, kad šiandien bus pateiktas jau susitarimo projektas ir kad matysime, kaip bus finansavimas atstatomas švietimo sistemai. Deja, jo nesulaukėme. Ir noriu pasakyti tik tai, kad mes neturime teisės nuvilti pasipiktinusių mokytojų , nes tikrai pasipiktinimas yra didelis, ir tikrai šiandien galiu pasakyti, kad mes nestabdome jokių procedūrų pasirengimo neterminuotam streikui, kuris prasidės gruodžio 2-ą”, – aiškino A.Navickas.

Įspėjamasis streikas praėjusią savaitę, Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, apėmė apie 50 ugdymo įstaigų.

Streikams pritaria tik dalis švietimo profsąjungų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: