© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) yra “labai patenkinti” galėdami paskelbti, kad jiems turi gimti antras vaikas, pirmadienį pranešė Kensingtono rūmai.

“Jų Karališkosios Aukštybės Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė yra labai patenkinti (galėdami) paskelbti, kad Kembridžo kunigaikštienė laukiasi savo antro vaiko, – sakoma pareiškime. – Karalienė ir abiejų šeimų nariai yra patenkinti šiomis naujienomis”.

Princo senelė karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), kaip pranešama, taip pat yra “patenkinta” šiomis naujienomis, kurios pasirodė praėjus mažiau nei metams ir dviems mėnesiams nuo pirmojo poros vaiko, princo George’o (Džordžo), gimimo.

Kembridžo kunigaikštienė Kate (Keit) vėl kenčia nuo itin stipraus nėščiosios pykinimo ir dėl to gydytojų yra gydoma poros namuose – Kensingtono rūmuose, pranešė Klarenso rūmai. Stiprų pykinimą ji kentė ir nešiodama pirmagimį; pirmojo nėštumo metu ji dėl pykinimo gulėjo ligoninėje.

32 metų kunigaikštienė pirmadienį turėjo dalyvauti oficialiame renginyje Oksforde, bet atšaukė savo dalyvavimą, nurodė rūmai.

Kensingtono rūmai nenurodė, kada kūdikis turi gimti, bet ekspertai sako, kad nėščiosios pykinimas dažniausiai pasireiškia pirmaisiais trimis nėštumo mėnesiais.

Itin stiprus nėščiųjų pykinimas, lotyniškai Hyperemesis gravidarum, vargina maždaug vieną iš 200 nėščiųjų, nurodo Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba (NHS).

Tarp simptomų gali būti nuolatinis vėmimas, dehidratacija, nuovargis ir galvos svaigimas, sako ekspertai ir priduria, kad sunkiais atvejais gali reikėti kelias dienas praleisti ligoninėje, kur dehidratacija gydoma intraveniniais tirpalais.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) buvo tarp pirmųjų, pasveikinusių porą, ir sakė, kad yra “patenkintas džiugiomis naujienomis, kad jie laukia kito kūdikio”.

Gimsiantis mažylis bus ketvirtas žmogus eilėje į britų sostą ir į penktąją vietą nustums Villiamo brolį princą Harry (Harį).

Williamo ir Kate pirmagimis George’as Alexanderas Louisas (Džordžas Aleksandras Luisas, Jurgis Aleksandras Liudvikas) gimė 2013 metų liepos 22 dieną, Londono Švč.Marijos ligoninėje ir ką tik gimęs svėrė 3,8 kilogramo.

Karališkoji pora šiuo metu gyvena Londone, o anksčiau kelerius metus praleido Velse, kur Williamas tarnavo Karališkosiose oro pajėgose (RAF) paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu.

Praėjusį mėnesį Williamo atstovai pranešė, kad jis kitais metais pradės dirbti labdaros fonde “East Anglian Air Ambulance” (EAAA), kuris veikia Rytų Anglijoje ir ypatingais atvejais sraigtasparniais skraidina žmones į ligonines.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: