(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas artėjant penktadienio UEFA EURO 2012 atrankos ciklo startui su Škotija teigė, jog visi žaidėjai žino, kokias užduotis reikės vykdyti, o keliamas tikslas – iškovoti pergalę.

Startas svarbus visai komandai

Prie Lietuvos rinktinės posto oficialiose rungtynėse debiutuosiantis R.Žutautas pripažino, jog pirmosios rungtynės turi didelę svarbą: „Vis tik tai yra pirmosios oficialios atrankos ciklo rungtynės. Ne tik man kaip treneriui, bet ir žaidėjams. Sieksime patekti į finalinį EURO 2012 etapą, kuris vyks netoli Lietuvos – Lenkijoje ir Ukrainoje. Todėl šiandien tikslas tik vienas – pergalė.“

Lietuvos ekipoje šią savaitę įvyko vienas pasikeitimas. Vietoje susižeidusio gynėjo Arūno Klimavičiaus į komandą pakviestas kitas gynėjas Ignas Dedura, kuris trečiadienį jau treniravosi su ekipa.

Apžvelgdamas pasiruošimą R.Žutautas tikino, jog išskyrus minėtą traumą, viskas pavyko sklandžiai: „Pasiruošimas vyko Marijampolėje, turėjome keturias dienas. Viskas sekėsi gerai. Tie žaidėjai, kurie turėjo smulkias traumas, jas išsigydė.“

Škotai draugiškose ir oficialiose rungtynėse skirsis

Treneris neatskleidė, kokią taktika numato žaisti ir ar skirs ypatingą dėmesį kuriam Škotijos rinktinės nariui. R.Žutauto teigimu, varžovų komandą įvertinti buvo nelengva, nes po paskutinių draugiškų rungtynių škotai atliko nemažai permainų.

„Peržiūrėjome Škotijos rinktinės draugiškų rungtynių su Švedijos vaizdo įrašą. Tačiau tai buvo draugiškos rungtynės, oficialios bus kitokios. Škotų komandoje bus daug pasikeitimų. Kaip bebūtų, išanalizavome tą dvikovą ir pakalbėjome su žaidėjais. Visi žino, kokias užduotis reikės vykdyti – kaip reikės nepraleisti įvarčio, kaip atakuoti“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Trenerio atėjimas – į naudą

Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius tvirtino, kad naujo trenerio atėjimas į komandą turėtų duoti pozityvų efektą. „Kiekvienas pasikeitimas turi kažkokių pasekmių. Manau, kad šį kartą pasikeitimas yra teigiamas. Naujasis treneris dar neseniai pats žaidė futbolą, yra ilgai rungtyniavęs nacionalinėje rinktinėje, žino jos ypatumus. Trenerio atėjimas išeis į gera.“

T.Danilevičius nesureikšmino to fakto, kad penktadienį aikštėje greičiausiai susitiks akis į akį su varžovų komandoje rungtyniaujančiu 40 metų Davidu Weiru.

„Manau, kad futbole nėra svarbu amžius – ar žaidėjas yra jaunas, ar senas. Svarbu, kaip jis atlieka savo darbą. Jei žmogus žaidžia futbolą iki 40 metų, tai reiškia jis atlieka tą darbą profesionaliai ir yra vertas žaisti toje pozicijoje. Prieš D.Weirą rungtyniauti bus tikrai nelengva, nes šis žaidėjas turės sukaupęs didelę patirtį“, – teigė Lietuvos rinktinės puolėjas.

Lietuvos ir Škotijos nacionalinių rinktinių rungtynės vyks penktadienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. Rungtynių pradžia – 21 valandą 15 minučių.

LFF infomacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: