© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Metas uždaryti Rusijoje turimas sąskaitas, pataria šalies advokatai, o bankai praneša, kad dėl Europos Sąjungos ir JAV sankcijų Rusijos bankams, atsiskaitymų su jais neatliks.

“Gali sutrikti atsiskaitymai ar iš viso nebus įmanoma atsiskaityti per Rusijos bankus. Gali būti įšaldomos lėšos ir užsienio banko sąskaitose, kurių kaip naudos gavėjai nurodyti Rusijos rezidentai, nebūtinai oligarchai, nebūtinai patenkantys į tam tikrus sąrašus”, – “Verslo žinioms” teigė advokatų kontoros “Marcinkevičius ir partneriai Juridicon” advokatas Laimonas Marcinkevičius.

“Sąskaitų, esančių Rusijos bankuose, uždarymas ir perkėlimas į kitų šalių bankus galėtų būti vertinamas kaip pats atsakingiausias verslo, kuris vykdo bankines operacijas per Rusijos bankus, poelgis. Atsakingi verslininkai turėtų nepamiršti peržiūrėti jau sudarytų ir galiojančių sutarčių su verslo partneriais Rusijoje bei Ukrainoje. Ypač didelį dėmesį reikėtų atkreipti į įmones, kurių savininkai yra juridiniai asmenys, – reikėtų išsiaiškinti, kokie fiziniai asmenys yra galutiniai naudos gavėjai”, – dienraščiui teigė “Lawin” asocijuota partnerė Elzė Matulionytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: