(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

R30 dominuoja klasikinės juoda ir geltona spalvos, garsinančiomis „Renault“ nuo 1980-ųjų metų. Gracingesnį ir patrauklesnį nei pirmtakas bolidą galima vadinti revoliuciniu evoliucijos pavyzdžiu. Bolide įdiegti aerodinamiką pagerinantys dvigubi difuzoriai, kurie boliduose pirmą kartą buvo pademonstruoti pernai. Siekiant prisitaikyti prie kuro papildymo draudimo bei poreikio įmontuoti didesnį kuro baką buvo pakeista važiuoklės konstrukcija.

„Intensyviai dirbome visą žiemą, kad užtikrintai pradėtume naująjį sezoną būdami pačios geriausios formos. R30 turėtų būti pajėgus, stiprus ir patikimas bolidas. Mes šį sezoną pasirinkome agresyvaus vystymo strategiją. Bolidas paruoštas testavimui ir visi nekantraujame pamatyti, ar jis pateisins lūkesčius“, – sakė „Renault F1“ komandos vadovas Ericas Boullier.

„Komanda ilgai dirbo kurdama naują bolidą. Akivaizdu, kad einame teisinga linkme. Dabar mums reikia intensyviai atlikti žiemos testavimus ir toliau gerinti bolidą. Naujos taisyklės labiau pritaikytos bolidams, kurie nėra per daug jautrūs, todėl siekiame, kad R30 įvairiose situacijose elgtųsi prognozuojamai“, – sakė „Renault F1“ komandos lenktynininkas Robertas Kubica. Jam pritarė naujasis partneris Vitalijus Petrovas: „Naujasis bolidas atrodo stulbinamai, o jo spalvos

kiekvienam primena ilgą „Renault” istoriją sporte.”

„Renault F1” komanda naująjį bolidą R30 Valencijoje testuos iki trečiadienio vakaro.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: