Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos vežėjai ir ekonomistai su nerimu stebi Rusijos ekonomikos lėtėjimą – niekam nekyla abejonių, jog prasidėjusi recesija turės įtakos ir Lietuvai, kurios 20 proc. eksporto rinkos užima Rusija.

Ekspertai neatmeta galimybės, kad kitų metų pradžioje šalis kris į bedugnę, o didžiosios kaimynės problemos gali skaudžiai paliesti ir Lietuvą, rašo portalas 15min.lt.

Vežėjai tikina, jog didžiosios kaimynės gerovė priklauso nuo pasaulinių naftos kainų, jų nuomone, geriau sumokėti brangiau už degalus, tačiau turėti darbo, o ekonomistai pritaria – degalų pigimas Lietuvai gali būti bloga žinia.

Vežėjų asociacijos “Linava” vadovas Algimantas Kondrusevičius portalui teigė, jog Rusijojeekonomikos ir vidaus vartojimo lėtėjimas kelia labai didelį nerimą, nes Rusija sudaro didelę mūsų paslaugų rinkos dalį.

Asociacijos vadovas prognozavo, jog sunkumų prislėgta Rusija gali imtis Lietuvai nepalankios ekonominės politikos:”Visiškai nenustebčiau, jeigu Rusijos valdžia pradėtų labiau ginti savo gamintojus. Rusija gali proteguoti vietinius gamintojus, įvesti apribojimus kitų šalių eksportuotojams ir tai mus neramina”.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sako, kad praradus Rusijos rinką Lietuvos gamintojams į Vakarus prasimušti būtų itin sunku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: