© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, esą Ukrainos “oligarchų sukurtuose ir finansuojamuose batalionuose” kariauja daugybė lenkų ir lietuvių.

“Daugybė lenkų, lietuvių, europiečių kovoja šių batalionų pusėje”, – sakė Rusijos ministras “Bloomberg” televizijai. Interviu pirmadienį paskelbtas Rusijos URMinterneto svetainėje.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius BNSsakė, kad tokiais kaltinimais Maskva siekia lietuvius įtraukti į “blogiečių” sąrašą.

“Lenkai minimi kaip didžiausia tauta. O kaltinti lietuvius, kad jie kovoja su Rusija, yra įprasta. Panašių kaltinimų buvo ir per Čečėnijos karus. Antra vertus, Lietuvai negalima priekaištauti dėl rusų mažumos skriaudimo, tad norint įtraukti Lietuvą į blogiečių sąrašą, tokie kaltinimai patogūs”, – sakė K.Girnius.

S.Lavrovas interviu “Bloomberg” taip pat tikino, esą Ukrainoje į kovas įsitraukę tik savanoriai iš Rusijos, be ne reguliariosios pajėgos, o užsienio kovotojų yra abejose pusėse.

NATO rugsėjo pradžioje skelbė turinti duomenų, kad Rusija į Ukrainos rytus pasiuntė kelis tūkstančius karių ir šimtus tankų bei šarvuočių. Pastarosiomis dienomis, po paliaubų paskelbimo, Aljanso atstovai pranešė stebintys rusų atsitraukimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: