(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje buvo paminėta Vietos savivaldos diena. Ši diena Lietuvoje pirmą kartą paminėta 2007-ųjų metų spalio 10 dieną.

Už nuopelnus Kauno miesto savivaldos įtvirtinime, už pilietinių iniciatyvų įgyvendinimą bei miesto įvaizdžio stiprinimą meras Andrius Kupčinskas burmistro Jono Vileišio pasidabruotais medaliais apdovanojo Tarybos sekretoriato vyriausiąją specialistę Aurelija Guobužienę ir Bendrųjų reikalų departamento Bendrojo skyriaus Materialinio aprūpinimo poskyrio vedėją Vaclovą Kontrimą.

„Vietos savivaldos dieną pradėjome minėti 2007-aisiais metais. Nors šią dieną galime laikyti oficialia savivaldybių tarnautojų profesine švente, tačiau ji yra dar labai jauna šventė, nespėjo susiformuoti gilesnės tradicijos. Noriu pakviesti visus kurti šios šventės tradicijas kartu, nes Vietos savivaldos diena yra šven­tė ne tik Sa­vi­val­dy­bės dar­buo­to­jams, bet ir vi­sai miesto bend­ruo­me­nei“, – sveikindama su savivaldos diena ir  linkėdama, kūrybingumo ir sėkmės darbe kalbėjo administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.
Didžiojoje salėje susirinkusiems Savivaldybės darbuotojams koncertavo Muzikos ir teatro akademijos dėstytoja, teatro primadona Sabina Martinaitytė ir studentai: Monika Grigaitytė, Ieva Goleckytė, Mangirdas  Dapkus ir Andrius Apšega. Jiems akomponavo Audronė Eitmanavičiūtė.

Visiems Kauno miesto savivaldybės darbuotojams buvo įteikti miesto ženkliukai, kuriuose vaizduojamas  didysis Kauno herbas.  Jame taip pat įrašytas devizas: DILIGITE JUSTITIAM QUI JUDICATIS TERRAM (Mylėkite teisumą žemės valdovai).

Šiandien Lietuvos savivaldybių asociacijoje vyks ir Auksinės krivūlės apdovanojimų ceremonija. Pernai metais Kauno miesto savivaldybė buvo apdovanota Auksine krivūle kaip inovatyviausia savivaldybė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: