(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) III kurso kultūros vadybos studentai pristatė tiriamąjį darbą „Senamiesčio komunikacinė erdvė ir įvaizdžio formavimas”.

Tai pirmasis tokio pobūdžio tyrimas, kurio metu buvo atlikta Kauno senamiesčio SWOT analizė, komunikacinis ir informacinis auditas bei sociologinės apklausos. Tyrimo eigoje Kauno senamiestis buvo padalintas į keturias zonas: studentai analizavo Kauno pilies istorinę reikšmę Lietuvos fortifikacinių įrengimų kontekste bei jos atkūrimo situaciją. Tai pat buvo nagrinėjama Šv. Jurgio bažnyčios ir vienuolyno architektūrinė svarba bei legendos, rekonstrukcijos projektas.

Taip pat aiškintasi Vilniaus ir Valančiaus gatvių patrauklumas verslui ir investicijoms, palygintas Vilniaus ir Kauno savivaldybių požiūris, skiriamos bei numatytos biudžeto lėšos senamiesčio plėtrai, aptarta Turizmo informacijos centro reklamos strategija. Du mėnesius vykusio tyrimo metu buvo apklausti miesto gyventojai, verslininkai, atlikti interviu su bažnyčios, miesto savivaldybės, architektūros bei paveldosaugos specialistais ir akademinės bendruomenės atstovais.

III kurso kultūros vadybos studentai ištyrė Kauno senamiesčio problemas, atskleidė minėtų zonų patrauklumą bei teikiamas galimybes ir parengė Kauno senamiesčio viziją. Pastaroji sietina su architektūros bei ją supančių legendų atgaivinimu ir senamiesčio, kaip Kauno dvasinio branduolio, misijos išskyrimu. Projekte įvardijamos infrastruktūros gerinimo galimybės, kurios pasitarnautų miestiečiams ir Kauno svečiams domėtis Kauno senamiesčiu ir bendradarbiauti, kuriant viešąją erdvę. „Noriu padėkoti darbo vadovei J. Linkevičiūtei-Rimavičienei, kad subūrė jaunų ir aktyvių studentų grupę, kurie domisi miesto istorija, miesto puoselėjimu ir gaivinimu. Tokie tiriamieji darbai gali leisti labiau įsigilinti į mums nežinomus dalykus, išgirsti visuomenės nuomonę” – dėkojo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Tyrimą atlikę studentai tikisi, kad ši atlikta studija pasitarnaus Kauno senamiesčio, kaip prioritetinės miesto įvaizdžio dalies aktualizavimui bei informacinei sklaidai.

Vilija Žukaitytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: