(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Pagamink dekoraciją hip hopo koncertui!” – taip į festivalį kviečia Kauno valstybinis dramos teatras. 90-ies metų jubiliejaus proga išleidęs knygą ir įrengęs savo istorijos ekspoziciją, vasario mėnesį šis teatras ištisą savaitę – vasario 21-26 d. – skiria moksleiviams ir studentams. Savaitės trukmės festivalis „Nerk į teatrą” – tai galimybė pamatyti teatrą iš kitos – užkulisinės pusės.

Festivalio „Nerk į teatrą” metu veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus galima išbandyti kostiumų ir grimo, dekoracijų, butaforijos sukūrimo procesą, sudalyvauti aktorinio meistriškumo studijoje. Aktorinio trenažo paslaptys ir gudrybės, tikros dekoracijos baigiamajam festivalio koncertui ar teatro „naro” skulptūrėlės gamyba, personažo sukūrimas kostiumo ir grimo pagalba – visa tai gyvai, iš tikrųjų, vadovaujant teatre dirbantiems profesionalams. Kūrybinėse dirbtuvėse ir ekskursijose sukauptas žinias ir patirtį moksleiviai ir studentai galės palyginti su profesionalų atliktais darbais festivaliui skirtuose KVDT spektakliuose – „Moderatoriai”, „4.48 Psichozė”, „Antigonė Sibire”, „Akmenų pelenai”.

Kaip ruošiamasi tapti aktoriais ir kuo skiriasi profesionalus teatras nuo studentiškų darbų išvysime Parketinėje salėje vyksiančioje studentiškoje „Nerk į teatrą” programoje. Į festivalį pakviesti Lietuvos teatro mokyklų baigiamųjų kursų studentai moksleiviams pristatys savo spektaklius. Gintaro Varno, Jono Vaitkaus, Valentino Masalskio ir Klaipėdos universiteto baigiamieji kursai Kaune parodys įdomiausius savo darbus – iš viso 5 spektaklius.

Festivalio programą užbaigs koncertai. Gitaristas Sergejus Krinicinas Didžiosios teatro salės fojė pristatys savo naują programą „Gitaros šedevrai: nuo Renesanso iki džiazo”. Tai gitaros istorijos retrospektyva, kurioje skambės Johno Dowlando, Johanno Sebastiano Bacho, Francisco Tarrega’os, Fernando Soro, Nikitos Koškino ir kitų kompozitorių kūriniai. Tuo tarpu baigiamasis festivalio koncertas suteiks progą pašėlti hip hopo ritmu. Repas, beatbox’as (vokalinė perkusija), gatvės šokis, literatūros ir hip hopo hibridai, free style improvizacijos – visa tai kūrybiškiausių šios srities kūrėjų koncerte, kuriam dekoraciją sukurs festivalio dirbtuvių dalyviai.

Edukacinės KVDT programos pradžia tapo jubiliejinė teatro knyga Laisvės alėjos vitrinų šviesomis žaižaruojančiu viršeliu. Tai teatrologės Elvyros Markevičiūtės ir „Mamaikos” kūrybinės grupės darbas. Jos pagrindu Didžiosios salės fojė įrengta Kauno dramos teatro istorijos paroda. Knygos medžiagą šioje parodoje papildo muziejuose ir pačiame teatre saugomų istorinių spektaklių kostiumai, rekvizitas, dailininkų eskizai. Iki teatrinio sezono pabaigos centriniu parodos eksponatu bus legendinis Šv. Mergelės paveikslas iš Jono Jurašo režisuotos Juozo Grušo „Barboros Radvilaitės”, kuris sovietinės cenzūros buvo uždraustas. Knygoje pasakojama šio paveikslo istorija ir daugelis kitų teatro legendų, kurių paslaptis atskleidžia patys šių istorijų liudininkai. Netrukus knyga pasirodys visos Lietuvos knygynuose ir svarbiausiose šalies bibliotekose.

Knyga ir paroda papildo viena kitą ir gali tapti puikiu įvadu į teatro pamokas mokyklose. Išvysti parodą ir pamatyti teatrą iš vidaus – gamybinius cechus, pastatus, užkulisius – galima profesionalių gidų ar paties teatro darbuotojų vedamose ekskursijose „Teatro erdvės”. Tai nedažnai pasitaikanti proga susipažinti su sudėtinga teatro organizacine struktūra ir legendine jo istorija. Pirmosios ekskursijos ir įvyks festivalio „Nerk į teatrą” metu.

Programa :

Vasario 22 d. (An) 16:00 val.
Bertold Brecht
“Geras žmogus iš Sezuano”

Vasario 23 d. (Tr) 19:00 val.
Sarah Kane
“4.48 Psichozė”

Vasario 23 d. (Tr) 18:00 val.
Henrik Ibsen
“Šmėklos”

Vasario 23 d. (Tr) 16:00 val.
Valentinas Masalskis
“Kalnas”

Vasario 24 d. (Kt) 12:00 val.
Andrius Kurienius
“Moderatoriai”

Vasario 24 d. (Kt) 16:00 val.
Vasario 24 d. (Kt) 18:00 val.
Intymi gedulinga komedija
“No concert”

Vasario 25 d. (Pn) 18:00 val.
Aušra Marija Sluckaitė
“Antigonė Sibire”

Vasario 25 d. (Pn) 19:00 val.
Jean Dell ir Gérald Sibleyras
“Tegyvuoja Bušonas!”

Vasario 25 d. (Pn) 19:00 val.
Sergejus Krinicinas
Gitaros šedevrai: nuo renesanso iki džiazo

Vasario 25 d. (Pn) 18:00 val.
Lina Puodžiukaitė
“IšTapetuoto Vidaus”

Vasario 25 d. (Pn) 16:00 val.
Edgar Lee Masters
“Spūn Riverio antologija”

Vasario 26 d. (Š) 19:00 val.
Corbie, Gon, In*Beat, Jama&W, MC Messiah …
Hip hopo koncertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: