shooting.lt archyvo nuotr.

Balandžio 12-13 dienomis Vilniuje Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) šaudykloje vyks stendinio šaudymo pasaulio pirmenybių etapas.

Pirmosios mūsų šalyje tokio aukšto rango varžybos šaudymo į skraidančius taikinius pasaulio taurės etapo kovos pritrauks daugiau nei devyniasdešimt sportininkų iš Suomijos, Danijos, Ukrainos, Rusijos ir kaimyninių valstybių. Planuojama, kad Lietuvai šiose varžybose atstovaus apie 15-20 geriausių federacijos sportininkų. Varžybų metu sportininkai kaupia taškus, kurie būtini norint patekti į tolimesnius etapus.

“Džiaugiuosi, kad jau šį savaitgalį sulauksime beveik šimto dalyvių, šio sporto profesionalų iš kaimyninių šalių ir Lietuvos. Juk tai, kad Lietuvoje organizuojamas stendinio šaudymo pasaulio pirmenybių etapas rodo, jog per gana trumpą laiką mūsų šalies sportininkai pasiekė labai aukštą meistriškumo lygį ir pasaulinį pripažinimą. Be to, šios varžybos – yra pimasis mūsų žingsnis siekiant organizuoti Europos čempionatą Lietuvoje”, – sako Virgilijus Grybė, pirmenybes organizuojančios Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidentas.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas ir šaudymu į molinius balandžius ar stendiniu šaudymu, yra sporto šaka, susidedanti iš keliolikos įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais. Šių pirmenybių metu bus varžomasi “Compak sporting” rungtyje, kai vienoje linijoje 3-5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Pasak V. Grybės, tai sportas, puikiai tinkantis visiems – nuo 9 iki 90 metų.

“Džiugu, kad Lietuvoje jis labai sparčiai populiarėja ir dabar turime bene dukart daugiau dalyvių nei prieš penkerius metus. Galbūt ateityje jis taps toks pat masiškas kaip ir Jungtinėje Karalystėje, kur stendinis šaudymas yra trečias populiariausių sporto šakų sąraše po futbolo ir regbio. Tad kviečiu visus savaitgalį atvykti į šaudyklą ir pamatyti gyvai, koks iš tiesų įdomus yra mūsų sportas”, – sako V. Grybė.

Nors pasaulyje stendinis šaudymas turi gilias tradicijas ir skaičiuoja jau apie porą šimtmečių, ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti nesenai maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos Medžioklinio Šaudymo federacija.

Renginio data ir laikas: 2014 m. balandžio 12-13 dienos, nuo 9 val.

Renginio vieta: LOSC šaudykla, St.Batoro g. 90a, Vilnius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: