© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba įspėjo Kauno sporto klubą “Kronas” dėl homoseksualius asmenis įžeidžiančio lipduko ir nurodė jį pašalinti.

Ant sporto klubo durų užklijuotas lipdukas, kuriame pavaizduotas raudonu brūkšniu perbrauktas gaidys vaivorykštės spalvų uodega. Pasak tarnybos, jis žemino homoseksualius asmenis ir apribojo jiems galimybes pasinaudoti paslaugomis.

“Nuspręsta, jog klubas pažeidė Lygių galimybių įstatymą”, – sakoma Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pranešime.

Pranešime pažymima, kad žodis “gaidys” tapatinamas su homoseksualiais asmenimis. Lipdukas raudonais kraštais baltame fone, perbrauktas raudonu brūkšniu, savo stilistika primena draudžiamuosius kelio ženklus ir, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vertinimu, gali būti suprantamas kaip draudimas čia lankytis tam tikrai grupei asmenų. Taip pat konstatuojama, kad lipduke gaidys vaizduojamas vaivorykštės uodega, o vaivorykštės vėliava yra vienas labiausiai paplitusių homoseksualų simbolių.

Informaciją apie lipduką tarnybai pateikė anonimas, atsiuntęs fotografiją, kurioje matomas įėjimas į sporto klubą, klubo pavadinimas ir ženklas bei užklijuotas lipdukas.

Nors, kaip nurodo tarnyba, sporto klubas vengė bendradarbiauti atliekant tyrimą, į vieną iš septynių paklausimų atsiųstame atsakyme neprisistatęs klubo atstovas pripažino faktą, jog lipdukas buvo pakabintas ant sporto klubo durų. Pažymėta, jog tai esą “nieko bendro su homoseksualų įžeidinėjimais neturėjo”. Nurodyta, jog “ženklą laikinai buvo pakabinęs vienas iš klubo lankytojų”, o “šiam veiksmui klubo administracija neprieštaravusi”, “kabėjęs lipdukas propagavo vegetarizmą”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: