Organizatorių archyvo nuotr.

Neseniai devintąjį kartą Minske vykusi tarptautinė paroda „Transportas ir logistika 2015“ Lietuvos įmonėms atvėrė neribotų galimybių – čia dalyvavo ir rūpimus klausimus kėlė daugiau kaip šimtas įmonių iš vienuolikos šalių. Lietuvos bendrovės šiame renginyje atsiskleidė kaip nusistovėjusių standartų laužytojos – be jau tradicija tapusių transporto savaitės Baltarusijoje renginių, lietuviai pirmąjį kartą parodos istorijoje specialiai šiam įvykiui sukonstravo sportinį BMW E36 automobilį, kuris atvėrė neribotas galimybes sportiniam važiavimui, specialiai tam paruoštoje trasoje.

Baltarusijos transporto ir komunikacijų ministerijos organizuojamoje parodoje šalies įmonės dalyvauja kasmet, tačiau šiemet šis renginys atkreipė dėmesį ne tik logistikos rinkai aktualiomis temomis, diskusijomis, susitikimais, informatyviais stendais – lankytojų žvilgsnis krypo į lauke stovintį sportinį automobilį, kurį specialiai šiam renginiui daugiau kaip pusę metų ruošė muitinės tarpininkai iš įmonės „Bunasta“, kuri specializuojasi finansinių garantijų muitinės tranzito procedūroms išdavimo srityje. Kompanija renginyje dalyvavo su šūkiu „Išbandyk mūsų greitį“, o savo sukonstruotą transporto priemonę pristatė kaip „Bunastamobilį“.

„Tarptautinių parodų metu mums svarbu ne tik reprezentuoti tiesiogines savo paslaugas, bet ir ieškoti netradicinių bendravimo ir įvaizdžio palaikymo būdų, kurie leidžia puoselėti ryšius ne tik formalioje aplinkoje. Iš anksto derinome norinčių išbandyti automobilį sąrašus. Entuziastų buvo tikrai daug – šis sumanymas tapo antrosios parodos dienos traukos objektu. Pasivažinėjimus koordinavo profesionalus instruktorius Ilja Turevič“, – sėkme tarptautinėje parodoje džiaugiasi „Bunasta“ vadovas Jurgis Adomavičius.

Pasak sportinėms veikloms vadovavusio patyrusio specialisto, jį nustebino dalyvių vairavimo įgūdžiai. „Dauguma žmonių tokiame procese dalyvavo pirmą kartą ir išgyveno nepamirštamų emocijų. Įdomu tai, kad šios parodos metu toks sumanymas tikrai išsiskiria iš bendro konteksto ir netgi laužo nusistovėjusius standartus“, – kalba I. Turevič.

Vienas iš „Bunasta“ įmonės klientų, dalyvavusių renginyje taip pat akcentuoja išskirtinį lietuvių pasirengimą tarptautiniam renginiui: „Neslėpsiu labai mėgstu greitį bei aštrius pojūčius, todėl  emocijos mane aplankė jau atvykusį į aikštelę, kur vyko pasivažinėjimai – variklių riaumojimas, padangų cypimas – viskas daug rimčiau nei galvojau iš pradžių. Tokie renginiai ne tik plečia akiratį, formuoja įvaizdį, bet ir atveria naujų nišų bendravimui“.

Bendrovės „Ruptela“ direktorius Minske Aleksandr Matjaš džiaugėsi, kad dalyvaudami parodoje jau penktą kartą, čia atranda vis naujų dalykų: „Nors dalyvių skaičius šiemet buvo negausus, tačiau nustebino parodos dalyvių nestandartinis naujų kontaktų užmezgimo būdas – dviejų dienų sportinio pasivažinėjimo vakarėlis, kurį surengė muitinės tarpininkai „Bunasta“. Lietuvos transporto įmonės parodoje kaip ir kasmet stebino kokybiškais stendais ir aukšto lygio pasirengimu“.

Lietuvos įmonės aktyviai įsitraukė į sportines veiklas, kurių metu darbiniai klausimai atsidūrė antrame plane. „Mapon Lietuva“ atstovas Laurynas Mockevičius parodoje pristatęs transporto monitoringo sistemas, pabrėžia, kad renginys stebino informatyvumu ir aktyviu laisvalaikiu. „Pastebėjau, kad baltarusiai tikrai susidomėję mūsų rinka. Į renginį atėjo tikslinė auditorija, kuri ieško verslo optimizavimo sprendimų ir domisi naujausiomis technologijomis“, – apibendrina specialistas.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ atstovas Arūnas Paulauskas pabrėžia, jog renginio metu stebino Lietuvos įmonių gausa. „Lietuviai aktyviai save reprezentuoja – nustebina ne tik stendais ir pristatymais, bet ir dalyvių užimtumo organizavimu. Įdomu tai, kad teko sutikti įmonių, su kuriomis susipažinome pirmą kartą. Tai – gana retas reiškinys, nes į parodas vykstame nuolat“,  – dėsto A. Paulauskas.

Muitinės tarpininkų, UAB „Bunasta“ atstovas Laurynas Staryj, akcentuoja, kad dauguma lankytojų, atėjusių į jų stendą, domėjosi muitinės garanto, keičiančio TIR kygeles, tranzitu per ES (T1) paslaugomis. „Jei parodai gerai pasirengi, ji tampa realia galimybe surasti naujų partnerių – pasirašėme naujų sutarčių, užmezgėme ryšių, susitikome su esamais klientais“, – rezultatais džiaugiasi L. Staryj.

Įmonės pristatytas sportinis automobilis jau ruošiamas dar vienam tarptautiniam įvykiui – logistikos parodai Lenkijoje.

Muitinės tarpininkas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: