Jaunimo teatro trupė Teatronas pas žiūrovus sugrįžta jau ketvirtąjį kartą. Šį kartą sezoną pradės jau publikai pristatyta dviejų dalių absurdo komedija „Antiarhatai“.

Finansinių bėdų prispaustas vyras užsako savo žmonos pagrobimą. Du pagrobėjai operacijos metu niekaip nesugeba susišnekėti (galbūt todėl, kad vienas jų apskritai beveik nešneka). Įvykių tyrimui paskiriama labai nėščia policininkė, nematanti blogio, esančio jai po nosimi. Tokį scenarijaus šedevrą sukūrė Holivudo kino elitu tituluojami Ethan‘as ir Joel‘is Coen‘ai. Į visa tai įpynus keletą William‘o Shakespeare‘o sonetų bei Šarūno Masalskio ir Gildo Aleksos tekstų galima gauti ne tik juodojo humoro, bet ir absurdo spektaklį „Antiarhatai“. Daugybę įvykių jungia tiek komiškai kriminalinė atmosfera, tiek vienoda personažų pozicija – aplinkui žūsta žmonės, o gyviesiems į tai nusispjauti. Juk keletas lavonų, net jei jie priklausė artimiems žmonėms, neužkerta kelio į šviesųjį rytojų. Tačiau kovoti dėl geresnio gyvenimo personažai taip pat nesiveržia – verčiau pameluoti sau, kad viskas nėra taip blogai, kaip atrodo, ir laukti, kol įvykiai gerai susiklostys savaime.

Nuo 2009 metų gyvuojantis Teatronas nesiliauja tobulėti ir ieško naujų meninės išraiškos būdų. Kino scenarijaus pritaikymas teatro scenai, savos kūrybos tekstai, monospektakliai – tai tik nedidelė dalis to, ką jau spėjo išvysti teatro mylėtojai. Tolimesniuose planuose numatomas bendradarbiavimas su cirko studija „Ugnies ratas“, kuriant Lietuvoje kol kas dar nepažintą, tačiau pasaulyje itin populiarų šiuolaikinio cirko spektaklį.

Spektaklis „Antiarhatai“ bus rodomas spalio 20d. 18.00val. Kauno kultūros centro „Tautos namai“ Didžiojoje salėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: