(c) Valdo Knyzelio nuotr.

Įpusėjus pirmajam LFF A lygos ratui Lietuvos futbolo federacija pakvietė aukščiausios lygos klubus aptarti sezono pradžios ir spręsti kylančias problemas. Esminių pastabų dėl prasidėjusio sezono klubai neturėjo, o daugiausiai diskusijų kilo tariantis dėl klubų sirgalių.

„Norime, kad stadionuose būtų kuo daugiau žiūrovų. Siekiame, kad mūsų klubus palaikytų kuo daugiau sirgalių, tačiau negalime toleruoti ir netoleruosime įžeidinėjimų teisėjams, rasistinių šūkių, muštynių ar kitų konfliktų, kurie kenkia futbolui ir jo įvaizdžiui“, – sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. – „Klubai turi turėti žmogų atsakingą už darbą su sirgaliais, kuris rūpintųsi tiek sirgalių interesais, padėtų vengti konfliktinių situacijų“.

Susitikimo metu tiek sirgaliai, tiek klubų atstovai pabrėžė, jog konfliktai dažniausiai kyla dėl pavienių asmenų, kurie atvyksta į varžybas ne palaikyti klubą, o sukelti konfliktą. Be to, neretai konfliktus sukelia ir neatsakingai dirbantys apsaugos darbuotojai.

„Kuo daugiau aistruolių, tuo klubams geriau. Tikri fanai padeda komandai laimėti, padeda išvengti baudų. Keli girtuokliai įsimaišę į sirgalių minią, kurie nori pasimušti, nėra fanai“, – sakė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga – „Ne tik klubai turi dirbti su sirgaliais. Labai svarbus vaidmuo tenka ir mūsų varžybų inspektoriams, teisėjams“.

A lygos klubai bendrai sutarė savo klubų fanams pasiūlyti vardines, klubo patvirtintas, identifikavimo korteles. Jas turintis asmuo galės naudotis įvairiomis lengvatomis – klubai pažadėjo nemokamai įleisti į rungtynes. Panašią sistemą jau naudoja „Žalgirio“ ir „Ekrano“ klubai.

Susitikimo metu klubams buvo pristatyta ir viena naujovė. Planuojama dar šiame sezone svarbesnėms varžyboms skirti varžybų delegatą. LFTA artimiausiu metu pasiūlys klubams kandidatus, supažindins su jų funkcijomis. Tikimasi, jog delegatas padės išvengti panašių nesusipratimų, koks įvyko LFF Taurės pusfinalyje tarp „Sūduvos“ ir „Vėtros“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: