KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos valstybėse vyksiančios Europos taurės motoakrobatikos varžybos jų organizatorius privertė pasukti galvas, kaip užtikrinti geresnį sportininkų motociklų ir arenų dangų sukibimą. Tam Kauno “Žalgirio” ir “Siemens” arenų betono grindys bus padengtos limonadu.

“Planuojame, jog prieš kiekvienas varžybas arenose motociklininkams paruoštose aikštelėse teks išlieti ne mažiau kaip po 100 litrų saldaus limonado. Kuo jame daugiau cukraus, tuo jis mums tinkamesnis. Panaudosime jį kaip sirupą, padedantį užtikrinti geresnį sukibimą, kuris ypač svarbus motociklininkams atliekant sudėtingus, o dažnai ir gyvybei pavojingus triukus”, – sako renginio organizatorius Mantas Vybornas.

Pirmasis Europos taurės motoakrobatikos varžybų etapas vyks kovo 16 d. Kauno “Žalgirio” arenoje, antrasis, po kurio paaiškės galutinis laimėtojas, – balandžio 5 d. Vilniaus “Siemens” arenoje. Į varžybų etapą Lietuvoje atvyks 29 geriausi motoakrobatai iš beveik dešimties Europos šalių: Suomijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Prancūzijos, Ispanijos, Čekijos, Kroatijos.

“Susidomėjimas varžybų etapu Lietuvoje – milžiniškas. Sportininkams – tai nauja vieta, nauja aikštelė, nauja šalis, kartu ir naujas iššūkis. Be to, juos labai vilioja ir piniginis prizas, siekiantis 16 tūkst. eurų. Dėl galimybės pakovoti dėl piniginio prizo į mus kreipėsi ir motoakrobatai iš JAV. Visgi, dėl didelio susidomėjimo teko apriboti dalyvaujančiųjų skaičių. Varžybose leidome dalyvauti maksimaliam reglamentuotam sportininkų skaičiui. Jei dalyvių būtų daugiau, labai išsitęstų pats renginys, o ir užtikrinti jiems visiems reikiamas sąlygas būtų sudėtinga”, – teigia M. Vybornas.

Iš viso į Lietuvą varžyboms atkeliaus daugiau kaip 100 žmonių delegacija, kurioje ne tik sportininkai, bet ir kiekvieno jų komandoje esantis bent vienas mechanikas, teisėjai. Dar būrys užsieniečių atvyks sekdami savo mylimų sportininkų pėdomis. Didžiausio būrio sirgalių laukiama iš Rusijos ir Ispanijos.

Pasak Europos taurės varžybų Lietuvoje organizatorių, džiugi naujiena yra ta, jog varžyboms vykstant Lietuvoje, didesnės galimybės atsiveria Lietuvos motoakrobatams. Planuojama, jog arenose pasirodys 7 lietuvaičiai, tarp jų ir geriausias Lietuvos bei vienas geriausių Europoje motoakrobatikos meistrų Aras Gibieža, žinomas slapyvardžiu “Aras Freestyle”.

“Motociklų griausmą, dūmus, ore tvyrantį adrenaliną ir įtampą kurs sportininkai, o mes pasistengsime visus šiuos pojūčius dar labiau sustiprinti. Tam pasitelksime ypač ryškų, koncertinį apšvietimą. Norime, kad atliekamų triukų žiūrovams daromas efektas būtų dar didesnis”, – tikina M. Vybornas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: