Organizatorių archyvo nuotr.

Susisiekimo ministerijos ir Kauno rajono savivaldybės pastangomis turėtų atgimti Karmėlavos miestelio Vilniaus gatvė. Ketvirtadienį su gyventojais buvo aptartas jos pertvarkos projektas.

Įmonės „Kelprojektas“ atstovai pasakojo, kad nuo didelių transporto srautų kenčiančioje gatvėje pirmiausia planuojama įrengti lietaus nuotekų sistemą, šiuolaikinį apšvietimą, nutiesti šaligatvius, žaliosiose zonose pastatyti suolelius.

Karmėlavos gale, ties daugiabučių kvartalu, numatyta įrengti šviesoforą, o ties Balio Buračo gimnazija – papildomą viešojo transporto stotelę. „Vilniaus gatvė yra tranzitinė ir nepaprastai judri, todėl pirmiausia čia reikia užtikrinti saugumą“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis.

Šaligatvius nuo važiuojamosios dalies turėtų atskirti specialūs atitvarai. Vykdant rekonstrukciją bus šiek tiek pertvarkytos ir automobilių stovėjimo vietos.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius sakė, kad su parengto techninio projekto sprendiniais galima susipažinti seniūnijoje arba interneto svetainėje karmelava.eu. „Žmonės dar gali teikti savo siūlymus, projektuotojai stengsis į juos atsižvelgti“, – tvirtino Š. Šukevičius.

Kelininkai planuoja pradėti darbus jau šiemet. Ateityje bus atnaujinta ir važiuojamoji Vilniaus gatvės dalis. Jos remonto techninį projektą rengia valstybinė įmonė „Kauno regiono keliai“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: