Kino filmo “Trainwreck” plakatas

„Sunkiosios pamergės” (Bridesmaids) režisierius Judd Apatow vėl įrodė savo gebėjimą atskleisti moters charakterį ir savitumą padėdamas šiuo metu vienai iš populiariausių Amerikos TV šou komediančių Amy Shumer sukurti filmą „Be stabdžių” (“Trainwreck”). Amy nebijo viešai juokauti apie seksą, lyčių vaidmenis, savo laisvą gyvenimo stilių. Būtent šios temos paliečiamos filme „Be stabdžių”, kuriam Amy pati sukūrė scenarijų.

Vos tik prasidėjus filmui, sukuriama intriga: vakaras, jaukus kambarys, pusplikė mergina ir nuogas vaikinas. Turbūt daugumai kyla viena ir ta pati mintis, kaip ši scena turi užsibaigti. Štai čia ir išryškėja filmo išskirtinumas, kuris pagardintas sarkazmo ir humoro prieskoniu: Eimė (Amy Shumer) nieko nelaukdama pradeda juokauti apie vaikino genitalijas. Neilgai trukus Išgirstame Eimės balsą už kadro, kuris teigia, jog pagrindinė jos taisyklė yra: “Niekada neleisti vaikinui pasilikti nakčiai”. Eimė nėra tipinė grazuolė, kuri demonstruoja savo idealias kūno formas. Tačiau jos kozeris ne ką blogesnis už dailiųjų Holivudo “pupyčių”: šypsena, neprilygstamas humoro jausmas ir laisvamaniškas požiūris į gyvenimą kurį sąlygojo jos tėvas, nuo pat mažumės skiepydamas mintį, jog monogamija nėra reali.

Kino filmo “Trainwreck” kadras

Eimė dirba žurnale S’Nuff, kurio publikacijos toli gražu neprilygsta The New York Times. Žurnale rašoma banaliomis, nerimtomis temomis, kurių antraštės dažnai skamba apgailėtinai, pavyzdžiui: “Tu nesi homoseksualus, tiesiog ji nuobodi” arba “Baisiausi žvaigždžių vaikai”. Eimė tvirtai tiki, jog sportas yra kvaila, tačiau netrukus jai redaktorė paveda užduotį parašyti straipsnį apie Aaron Corner (Bill Hader), kuris specializuojasi sportinių traumų gydyme. Gera žinia NBA fanams: filme pamatysite ne ką kitą, o save geriausiu pasaulio krepšininku vadinantį LeBroną James’ą. Nors realiame gyvenime LeBron’as daugumai žinomas kaip pasipūtęs krepšininkas, filme jis vaizduojamas kaip paprastas, draugiškas ir patarimų negailintis daktaro Aaron’o draugas.

Kino filmo “Trainwreck” kadras

Štai čia ir prasideda įdomumas. Mergina, kuri niekada gyvenime negalvojo apie šeimą ir vaikus, dabar yra priversta permąstyti savo vertybes. Besaikis alkoholio vartojimas ir marihuanos rūkymas, seksas kaip viena pagrindinių atsipalaidavimo formų nebetampa varomąja jos gyvenimo jėga, kuomet į daktarą ji pradeda žiūrėti visai kitaip. Po mažu taisyklė “niekada neleisti vaikinui pasilikti nakčiai” pradeda nebegalioti.

Kino filmo “Trainwreck” kadras

Reikia painėti, jog Amy Shumer realybėje žinoma kaip linksmas ir šviežias veidas Amerikos televizijoje, kuriame ji kuria laidą „Amy Schumer viduje“. Dažnai šioje laidoje paliečiamos lyčių ir seksualumo vaidmenys, o pati laidos kūrėja neretai šokiruoja savo atvirumu ir iškrypusiu humoro jausmu. Viena interviu Amy teigia, jog filmas „Be stabdžių” yra paremtas jos gyvenimiška patirtimi. Reikia pripažinti, sužaista itin gerai: šis filmas patenkins bet kurį smalsuolį, besidomintį sparčiai kylančios pasaulinės komedijos žvaigždės gyvenimu.

Verfiktas: 9/10

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog „Be stabdžių” tipinė romantinė komedija, tačiau Amy Shumer įgimtas humoro jausmas filmui suteikia visai kitokios energijos. Sarkazmo mėgėjai pasiruoškite nusišypsoti, o ir romantikai neturėtų nusivilti. Filmą būtina pažiūrėti dėl išskirtinio Amy Shumer humoro jausmo, įtraukiančios Bill Hader vaidybos bei dėl retai kada filmuose pasirodančio Lebron‘o James‘o.

Taip pat skaitykite: Amy Schumer – „gyvenimas man kaip komedija“ (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: