Viktor & Rolf nuotr.

Olandai mados dizaineriai Viktoras ir Ralfas (Viktor&Rolf) pademonstravo kaip tapyti meno kūriniai transformavosi – virto suknelėmis Paryžiaus mados savaitės metu.

Iš pradžių tapybos paveikslai puošė podiumo pagrindinę sieną. Tuomet vienas po kito ant podiumo ima žingsniuoti modeliai. Dizaineriai padedami savo komandas paveikslus išlanksto, suriša, pritvirtina prie modelių, sumodeliuoja, kad virstų suknelėmis.

Demonstruodami šias įspūdingas sukneles modeliai lengvai žygiuoja podiumu sekami priblokštų bei susižavėjusių žiūrovų žvilgsnių. Šios metamorfozės – savotiško performanso atlikimas prieš pubika pademontravo tapymo kaip kūrybos būdo spontaniškumą.

Tapybos darbai virtę suknelėmis įkvėpti  XVII amžiaus Olandų dailininkų kūrinių. Vadinamojo „aukso amžiaus“ epochos darbai pasižymi ryškių spalvų natiurmortų stiliumi, subtilios išraiškos portretais. Meno kūriniai dizainerių paversti į sukneles primena vaikščiojančią – judantį statinį. Medžiagos ir rėmo faktūros sujungtos kartu sukuria kontrastą, kuris sukelia žiūrovui dramos ir vibracijos jausmą.

Šios kolekcijos autoriai  pastebi, kad „Menas tampa interaktyvus ir galerijos ateina į jūsų gyvenimą. Todėl mūsų suknelės yra statiškų paveikslų transformacija į realybę, o vėliau gali vėl išskilti atgal į tuos pačius elementus – suknelė ir paveikslas. Taip, kaip poezija paimanti mūsų kasdieninius objektus, bet sudėliojanti pagal fantastikos dėsnius“.

 

Viktor & Rolf: Tinklapis | Facebook | Instagram

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: