© Erwin Olaf nuotr.

Erwin Olaf Springveld (1959 m.), geriau žinomas kaip Erwin Olaf, žymus olandų fotografas. Studijavo Utrechte, žurnalistų mokykloje.

Kūrėjas pagarsėjęs ne tik savo asmeniniais, bet ir komerciniais darbais. Talentingas fotografas buvo pasamdytas kurti reklamą tokioms žinomoms kompanijoms kaip Levi‘s, Nokia ir net Microsoft. Šis fotografas nebijo susilaukti nepritarimo dėl savo darbų, todėl daugelis jų drąsūs ir provokuojantys. Viena iš jo ankstyviausių fotografijų buvo pašalinta iš parodų dėl nuogumo nepropagavimo.

Šio fotografo darbai buvo apdovanoti ne vienu apdovanojimu, o parodos rodytos daugelyje pasaulio šalių.

Erwin Olaf suprojektavo 2014 metų Olandijos euro monetas, ant kurių puikuojasi Nyderlandų karaliaus Willem-Alexander portretas.

Mammilton‘s galerijoje rodyta fotografo paroda – „Skin deep“. Pasak paties autoriaus tai duoklė žmogaus kūnui bei jo unikalumo išaukštinimui. Savo darbais autorius siekia parodyti tai, kas šiuolaikinėje visuomenėje yra didelis tabu.

Modelius jis fotografavo prie 18 amžiaus rūmų sienas. Jų fragmentus Erwin nufotografavo prieš rūmų rekonstrukciją, o sienų atvaizdus atspausdino ir atkūrė savo studijoje.

Šios parodos tikslas nėra šokiruoti, tikslas – parodyti, kad žmogaus kūnas yra gražus, kad ir koks jis būtų, be jokio išankstinio nusistatymo.  Olaf nuomone, pornografijos industrija sunaikino teigiamą požiūrį į žmogaus kūną, seksualumą, kurio daugelis šiuolaikinės visuomenės žmonių gėdijasi. Erwin Olaf tikina, kad turėtume priimti ir nebijoti rodyti savo nuogumo bei nejausti dėl jo jokios gėdos, tai natūrali žmogaus būsena.

Erwin Olaf

Erwin Olaf 1

Erwin Olaf 1 b

Erwin Olaf 10

Erwin Olaf 9

Erwin Olaf 3

Erwin Olaf 4

Erwin Olaf 5

Erwin Olaf 6

Erwin Olaf 7

Erwin Olaf 8

Taip pat skaitykite: Erwin Olaf: vyresnio amžiaus moterų fotografijos (N18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: