Kino filmo "The Killer Inside Me" kadras

Dauguma individų nemažą gyvenimo dalį pragyvena dėvėdami tam tikras kaukes. Elgiasi tokie žmonės, kaip pridera ir vykdo tai, ko iš jų tikimasi. Vienok, juos graužia koksai tai kirminas.

Jeigu žmoguje, kuris laikosi trijų dietų alsuoja apsirijėlio siela, tai niekam nematant jis nusiaubs visą šaldytuvą. Kitą draugiško veido pilietį galbūt kamuoja aklas įniršis, tai jis išsilies ant kokios nors padavėjos ar nieko dėtos kasininkės prekybos centre. Na, o jei drąsumu spinduliuojančioje žmogystoje gyvena bailys, tada jis eis rašyti piktus komentarus Delfi.lt…

Bet kas jeigu iš pažiūros absoliučiai nepriekaištingame žmoguje tūno šaltakraujis žudikas? Elegantiškas ir sumanus žudikas, kuris vienu metu ir keri, ir atstumia. Negalima žavėtis tokiu žiaurumu, bet neįmanoma nesistebėti jo sumanumu ir ramumu. Režisierius Michael Vinterboton suteikia nepaprastai malonią galimybę stebėti ir stebėtis tuo, kas gali slėptis žmogaus viduje.

Tobulas psichopatas

Filmas, sukurtas remiantis kultinio rašytojo Jim Thompson romanu, pasakoja istoriją apie išvaizdų ir žavų, tačiau nenuspėjamą mažo miestelio šerifo pavaduotoją Lui Fordą, kurio vaidmenį tiesiog tobulai atlieka Casey Aflek. Aktorius taip puikiai įsigyvena į elegantiško psichopato vaidmenį, kad peržiūrėjus šį filmą iš atminties išsitrina visi kiti jo atlikti vaidmenys. Atmintyje jis įsirėžia kaip mandagus šerifo pavaduotojas – bejausmis psichopatas.

Išdžiūvusi sadistiška Lui Fordo siela filmo eigoje vis labiau atsiskleidžia ir kyla vis daugiau klausimų. Koks žmogus taip elgtųsi? Kas su juo negerai? Kas jo laukia? Labai palengva, iš eilės žiūrovui pateikiami atsakymai. Tačiau, kai rodosi, kad viskas jau aišku režisierius numeta vieną kitą staigmenėlę. Taip filmas netampa monotonišku, ir nors veiksmo tempas gana lėtas jis neerzina, o tik dar labiau įtraukia.

Bendras darbas

Nors filmo žvaigždė aiškiai esti Casey Aflek, tačiau verta skirti dėmesio ir Kate Hudson. Tokia neįprasta ir žavinti, kad kartais net sunku atpažinti šią nuostabią moterį ir neabejotinai puikią aktorę. Su šiuo vaidmeniu ji tik įrodo nepaneigiamą savo talentą. Tuo tarpu, greta kerinčios ir neatpažįstamos Kate Hudson bei magiško Casey Aflek valkiojasi ir Jesica Alba. Viso filmo metu taip ir nespėjusi apsirengti pastaroji talento pademonstruoja ne daugiau už musę besidaužančią į langą. Vienok, už musę ši moteris daug patrauklesnė, todėl ir talento jai nereikia ypatingai daug. O ir vaidmuo ne pats sudėtingiausias jai atiteko. Pasirango, pagulinėja ir ji jau didžiajame ekrane. Na, kiekvienam savo, bet bendram kontekste Jesica Alba kiek išsiskiria. Ne gerąja prasme. Tačiau net ir jai nepavyko sugadinti bendro vaizdo, kuris iš ties įtraukiantis ir gana profesionalus.

Tamsiai spalvingas

„Žudikas manyje“ niūrius, balzganas ir slegiantis. Tačiau tuo pačiu metu, kažkokiu būdu jis spalvingas ir ryškus. Keistas derinys, kuris sukuria malonią harmoniją. Prie šios harmonijos labai prisideda ir muzikinis takelis, kuris nukelia į mistifikuotą ir nepažintą Teksasą.

Bendros detalės sukuria tikrai profesionalaus, kruopščiai apgalvoto filmo vaizdą, kurį tiesiog malonu žiūrėti  jau vien dėl to, kad nesunku suvokti, kiek daug darbo įdėta jį kuriant.

Verdiktas 8/10

„Žudikas manyje“ iš tiesų kokybiškas filmas. Tai – intriguojanti drama, kruopštus trileris, suktas kriminalas. Tobulas psichopatas Casey Aflek ir neatpažįstama Kate Hudson.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: