© Jordan Matter

Tikriausiai galima sakyti, kad Jordan Matter aistrą fotografijai paskatino senelis Heerbert Matter. Jis buvo garsus fotografas sulaukęs didžiulės sėkmės. Fotografo nuotraukos buvo spausdinamos tokiuose žurnaluose kaip „Vogue“, „National Geographic“, o jo paslaugomis naudojosi pats prezidentas Kenedis.

J. Matter beveik visą savo vaikystę praleido su seneliu užsidarę tamsiame kambaryje ir ryškindami nuotraukas. Ir tai darė ne be reikalo – dabar Jordan Matter yra žymus portretų fotografas. Jis dirba su visame pasaulyje puikiai žinomais vardais, tokiais kaip: MSNBC, NBC, MTV, BBC, ZDF TV, NY Daily News, Washington Post, Tyra Banks ir daugeliu kitų. Taip pat jis sukūrė unikalius fotografijų projektus :“Nepridengtas“ („ Uncovered“) , „Šokėjai tarp mūsų“ („Dancer Among Us“)  ir „Sportininkai tarp mūsų“ (Athletes Among Us“).

Savo sukurtuose projektuose jis žmones vaizduoja kitaip nei įprasta, o jo kiekviena fotografija atspindi projekto mintį, tikslą ir idėją.

Fotografui pavyko įtikinti per 100 moterų pusnuogėms pozuoti Niujorko miesto gatvėse, restoranuose ir parkuose. Taip gimė projektas „Nepridengtas“, kuris  atspindi idėją kovoti su nelygybe tarp lyčių. Anot Jordan Matter ,visame pasaulyje yra įprasta, jog vyrai vaikščiotų apsinuoginę iki pusės, tačiau moterims tai yra tabu. „Nepridengtas“ projektas atspindi visuomenės priėmimą ir santykį su nuogu kūnu.

Projektas pavadinimu „Sportininkai tarp mūsų“  išryškina sportininkus kaip atsidavusius savo srities atstovus. Netgi tada, kai sportininkai nesivaržo – jie gyvena ir kvėpuoja savo aistra sportui. Nuotraukose vaizduojami įvairių sričių sportininkai įvairiuose gyvenimiškose situacijose. Šio projekto fotografijos žaismingai primena mums atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų, tobulumo ir niekad nenuleisti rankų nesvarbu kokį kelią pasirinktumėme.

Panašią idėją kaip „Sportininkai tarp mūsų“ atspindi projektas „Šokėjai tarp mūsų“. Du metus Jordan Matter fotografavo šokėjus visur: duše, parduotuvėse, traukinyje ar tiesiog gatvėje. Fotografas nuotraukose vaizduoja ką reiškia būti profesionaliu šokėju: tobulos kūno formos, stipriai išreikštos emocijos, tobulumas bei puikus fizinis pasirengimas.

Jordan Matter darbai kalba patys už save. Jo nuotraukos yra pilnos gyvybės, kasdieniškumo, dinamiškumo, meilės gyvenimui, emocijos ir netikėtumo.

© Jordan Matter

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: