© Keulė Rūkė archyvo nuotr.

Vilniuje, prie populiaraus mėsainių restorano “Keulė Rūkė”, atsiradęs piešinys, kuriame vaizduojami besibučiuojantys  Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas  ir JAV verslininkas, kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas, patraukė daugybės užsienio žurnalistų dėmesį.

Dominykas Čečkauskas – vienas iš “Kaulė Rūkė” savininkų ir kūrinio autorių teigia, kad piešinys buvo sukurtas norint atkreipti dėmesį į tai, kas šiuo metu vyksta pasaulyje. Visų pirma, į JAV vykstančius prezidento rinkimus. Antra – į geopolitines intrigas, kurias sukelia Vladimiras Putinas. Darbas atkartoja legendinę 1979 metais padarytą Brežnevo ir Honekerio bučinio nuotrauką, vėliau tapusia istoriniu graffiti ant Berlyno sienos.

Kuomet šokiruojanti nuotrauką apskriejo aplink visą pasaulį, buvo susilaukta daugybės atgarsių. Pats  Dominykas Čečkauskas – „Keulė rūkė“ vienas iš savininkų ir kūrinio autorių buvo pakviestas į LRT radijo laidą „60 minučių“, kurioje davė interviu. Interviu metu kūrinio autorius laisvai atsakinėjo į jam užduodamus klausimus. Paklaustas, ar nebijo, kad šis kūrinys sulauks prieštaringų atgarsių, o gal netgi grąsinimų, Dominykas Čečkauskas teigė, kad skandalų jie jau tūrėjo daug, pirmiausia, kai pasklido skandalas su suplėšytais maldaknygės lapais, arba tuomet, kai paskelbėme viešą palaikymą marihuanos judėjime. Tačiau kūrinio autorius neslepia, kad tikrai nesitikėjo, jog Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo atvaizdas ant restorano sienos sulauks tokio susidomėjimo pasaulyje.

Breznev Honaker

Brežnevo ir Honekerio bučinį vaizduojantis graffiti © Wikimedia Commons nuotr.

Apie šį Lietuvių kūrinį išsamiai rašo įvairios užsienio žiniasklaidos priemonės, tokios kaip: „The Washington Post“, „CNN“, „NBS NEWS“, „USA TODAY“ ir kiti populiarūs dienraščiai.

„The Wastington Post“ pristato šį kūrinį, kaip šokiruojantį bei tapusį populiariu ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. „The Washington Post“ straipsnis plačiai aptaria meninį sumanymą ir teigia, kad tiek Vladimiras Putinas, tiek Donaldas Trumpas vienas kitam negaili šiltų ir teigiamų žodžių. „Šių dviejų asmenybių ego yra be galo didelis ir kas smagiausia, kad jiems sekasi“.- „The Washington Post“ teigė Dominykas Čečkauskas.

Keule Ruke

© Keulė Rūkė archyvo nuotr.

„CNN“ piešinį ant restorano sienos Vilniuje taip pat įvardina, kaip didelio atgarsio sulaukusį įvykį bei įvykį, kuris leidžia grįžti į praeitį, į 1979 metus, komunizmo laikotrapį. „CNN“ didelį dėmesį skiria kūrinio autoriui – Mindaugui Bonanu, kuris negaili smaikščių pajuokavimų, tokių kaip, kad jo gyvenime niekas nesikeitė, tiesiog, kad jis turi daug maisto kuponų restorane „Keulė rūkė“.

Lietuvos sostinėje atsiradęs piešinys sukėlė didelę sumaištį pasaulyje, visi domėjosi, kodėl būtent buvo sukurtas toks piešinys ir ką juo norima pasakyti. Lietuvos ir pasaulio žiniasklaida akcentavo, kad Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas yra labai panašios asmenybės, kurios negaili šiltų žodžių vienas kitam.

Taip pat skaitykite: Bažnyčia, virtusi riedlentininkų maldos namais

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: