© KaunoZinios.lt nuotr.

Lietuvių 2014 metais įkurta kompanija „Toyze“ yra pirmoji pasaulyje siūlanti 3D spausdintuvu susikurti savo mėgiamų žaidimų veikėjų figūrėles. Parsisiuntus nemokama programėlę iš „Google Play“ ar „App Store“  joje galima modeliuoti pasirinkto žaidimo veikėjo figūrėlę – uždėti kepurę, akinius ar kitus aksesuarus, o norint ir pasidalinti jos nuotrauka socialiniuose tinkluose. Šiuo metu galima rinktis iš penkių mobiliesiems telefonams skirtų žaidimų personažų, tokių kaip „Talking Tom Cat“, „Pou“, „Cut The Rope“ ar „The Tribez“. Baigus modeliuoti norimą figūrėlę tereikia ją užsisakyti programėlėje ir ji bus atspausdinta ir atsiusta jums paštu.

Sparčiai besiplečianti kompanija šių metų sausio mėnesį pranešė pardavusi virš 1 milijono 3D spausdintų žaidimų veikėjų. Tokį greitą kompanijos apyvartos vystymąsi paskatino verslininko Iljos Laurso susidomėjimas ir jo įkurto rizikos kapitalo fondo „Nexus Ventures“  investicija į startuolį.

Pasaulyje žaislinės figūrėlės yra labai populiarios, jos yra perkamos ne tik kaip žaislai vaikams, tačiau ir kaip kolekcinė prekė. Kino sagos “Žvaigždžių karai” figūrėlių pardavimai atnešė frančizės savininkams gerokai daugiau pelno nei patys filmai. Barbės figūrėlė gyvuoja daugiau nei 50 metų, dar 2006 metais jų buvo parduota daugiau nei milijardas. Tačiau pastaruosius tris metus pardavimai sumažėjo dėl atsiradusios didesnės konkurencijos ir platesnio pasirinkimo.

Tai parodo, kad žmonės nori turėti galimybę rinktis. Tokios galimybės yra suteikiamos „Toyze“ kompanijos, kuri užsimena apie plėtimąsi į kompiuterinių žaidimų ir filmų herojų rinkas.  Tačiau figūrėlės neapsiriboja vien žaidimų personažais, jų būna įvairiausių – nuo animacinių, superherojų filmų iki populiarių politikų figūrėlių, pavyzdžiui Barako Obamos žaislinių figūrėlių, taigi plėtimuisi ribų nėra.

© KaunoZinios.lt nuotr.

Tačiau šis projektas turi ir trūkumų, iš kurių didžiausias yra kaina. Nemaža dalis iš 500 tūkstančių programėlę parsisiuntusių vartotojų pastebi, kad ji yra žymiai per didelė. Kaina priklauso nuo figūrėlės aukščio ir pasirinktų aksesuarų. Už 2.5 centimetrų aukščio figūrėlę reikia sumokėti nuo 8 iki 14 eurų, už 7.5 centimetrų aukščio – apie 58 eurus, o už didžiausia siūloma figūrėlę, kurios aukštis siekia apie 22 centimetrus teks sumokėti net 880 eurų. Tokios didelės kainos susidaro dėl naudojamų pakankamai naujų ir brangių technologijų – 3D spausdintuvų, kurios, tikėtina, ateityje pigs.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: