© Vilmanto Ramono nuotr./ KaunoZinios.lt

Daugelio pamėgtos mobiliųjų telefonų pažinčių aplikacijos „Tinder“, konkurentų vis daugėja. Vieniši žmonės naudodamiesi kokia nors viena pasimatymų programėle, neišvengiamai pradeda naudotis ir dar kitomis, pavyzdžiui „Hinge“ arba „Happn“.

Tad supažindiname su dar viena nauja pasimatymų programa „Antidate“. Ši naujai iškepta programėlė skiriasi nuo visų, prieš tai sukurtų, čia pirmąjį žingsnį žengia moterys.

Programėlės esmė paprasta – moterys mato vyrus, jų vietą žemėlapyje, tačiau vyrai jų nemato, kol jos neparašo ar kitaip neparodo dėmesio. Tokiu būdu vyrams nereikia laukti, kol moterys teiksis atrašyti, o moterims rinktis iš didelio kiekio žinučių, kam atrašyti.

„Kai pradėjome kalbėti apie naują pasimatymų programėlę, „Tinder“ dar nebuvo sukurta, o vienintelė tuo metu populiari mobili programa buvo „Grindr“. Kadangi moterys nenori būti matomos, tai pakišo mums dar geresnę idėją, sukeisti vyrų ir moterų rolę“, – pasakoja programą sukūręs Mo Saha.

„Kurdami šią programą, vadovavomės dvipusio veidrodžio sąvoka. Vaikinas negalės pamatyti merginos, kol ji pati neparašys jam, o tuo tarpu mergina matys vaikiną ir jo buvimo vietą ir taip jai nereikės atskleisti savo buvimo vietos.“

„Jau seniai buvo aišku, kad vaikinams atsibodo tiek realiai, tiek virtualiai, pirmiems kalbinti merginas, o joms jau įgriso vis gauti daugybę nepageidaujamų žinučių. Taip pat įdomus faktas,jog tikimybė, kad bendravimas tęsis ir toliau, penkis kartus didesnė, jei mergina parašo pirma. Taigi sukūrėme programą, kuri palengvins vaikinų dalią, o merginoms leis perimti valdžią į savo rankas.“

Kol kas „Antidate“ skirta tik tradicinės seksualinės orientacijos žmonėms, tačiau jau planuojama kaip pritaikyti programą ne tik heteroseksualams.

Nors programa kuriama jau dveji metai, per pastaruosius keletą mėnesių pasirodė tik bandomoji versija skirta iOS, kurią išbandė gerai pažįstamų draugų pora iš Londono. Aišku gana sunku dirbti du darbus ir juos suderinti.

Praeitą savaitę pristatytos galutinės „Antidate“ versijos, planuojama dar neišleisti į prekybą iki Kalėdų. Pagrindiniuose planuose – nauji investuotojai.

Programa nebus nemokama, kaip įprasta, jos numatoma kaina £0.69. Kaip pasakodamas „TechCrunch“, Saha teigia, tai iš anksto apgalvotas planas, atbaidyti paprasčiausius smalsuolius. „Programėlę apmokestinome dėl paprastos priežasties, jei žmogus bus pasiruošęs mokėti, jis rimtai žiūrės į jos paskirtį ir naudojimą.“

„Antidate“ dar visiškai šviežutėlė programa, kuria naudojasi ir stengiasi perprasti, keletas vartotojų. Suskaičiavau 26 neprisijungusius vaikinus (daugiausia iš jų barzdoti hipsteriai) ir daugiausia tik iki keturių, matomų vaikinų, žemėlapyje. Tačiau ne vien idėja, kad merginos turi pirmos parodyti dėmesį, gali privilioti daugiau vartotojų.“

Norėdami išvengti senų nuotraukų viešinimo ir naudojimo kaip profilio nuotrauka, sukūrėme paprastą triuką, kuris reikalauja tik šiuo metu darytos asmenukės. (Tokios asmenukės reikalavimas sukelia, tam tikrus pakeitimus ir skirtumus, nei paprasta.)

Dar viena programos funkcija – vartotojai gali įvertinti sutiktų iš programos žmonių nuotraukas, ar jos tikrai jų. Kita triukas – trumpalaikis susirašinėjimas, žinutės bus saugomas tik parą, tad po 24 valandos viskas išsitrins, Saha manymu, tai puikus spontaniškas pastūmėjimas, kuo greičiau susitikti.

Taip pat norėdami naudotis „Antidate“, visų pirma turite būti ir „Instagram“ vartotojai. Reikalingas jau egzistuojantis profilis, tam, kad būtų galima dalintis nuotraukomis, jis taip pat filtruos duomenis.

„Tik dėl to, jog norėjome, kad kuo daugiau jaunų žmonių, turinčių ir žinančių kaip atrodo geras profilis, pasirinkome „Instagram“, – priduria Saha.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: