"Netflix" serialo "Grace and Frankie" kadras

Martos Kauffman pristatinėti nereikia – daug kas nepasakys kas sukūrė „Bado žaidynes“ ar kitą dabar populiarų filmą, tačiau „Draugų“ serijas žiūrėjome po kelis kartus, todėl ši pavardė įsirėžė atmintin. Talentinga serialų kūrėja kartu su mažiau žinomu Howardu J. Morrisu pristato kitokią istoriją.

Grace (Jane Fonda) ir Frankie (Lily Tomlin) bendrauja verčiamos savo vyrų – Roberto (Martin Sheen) ir Solo (Sam Weterston). Vyrai  labai artimi vienas kitam – geriausi draugai, kolegos kol per bendrą vakarienę nepraneša savo žmonoms, kad jie dar ir gėjai, įsimylėję vienas kitą jau 20 metų. Moterų gyvenimai staiga apsiverčia aukštyn kojomis, jos pasipiktinusios ir nusivylusios išsikrausto į bendrą namą prie jūros – kartu. Jos visiškai skirtingos asmenybės – Grace yra kultūringa, šalta moteris, kuri mėgsta valdyti situaciją. Frankie – hipiškos sielos menininkė. Moterys skiriasi tiek aprangos stiliumi, tiek bendravimo manieromis ir pomėgiais, todėl pradžia ypatingai sudėtinga abiems, tačiau laikas bėga ir viena kitai nusileisdamos, jos tampa bičiulėmis.

Seriale gausu veikėjų, tačiau viskas sukasi apie Grace ir Frankie, jų duetas tampa viso serialo ašimi. Įsipina ir romantiškos gijos.

Grace-and-Frankie-01

“Netflix” serialo “Grace and Frankie” kadras

Istorijoje vaizduojami žmonių santykiai – draugių, mylimųjų, šeimos. Pagrindiniai veikėjai gerokai vyresnio amžiaus, tačiau tai netrukdo kelti vestuves, susirasti antrą pusę ar šokti naktiniame klube ant stalo. Žiūrint serialą net pasimirštama, kad tai yra vyresni žmonės, o jų vartojamos frazės, kaip – močkrušys, susitikinėju su vaikinu ir kt. kiek keistokai skamba tik pirmose serijose, kol dar lauki kažko, kas liudytų apie senatvę.

Kūrėjai priėmė puikų sprendimą senjorus vaizduoti kaip visavertį ir aktyvų gyvenimą gyvenančius žmones, jie taip pat įsimyli, rūko žolę ar liūdėdami prisivalgo. Filme paliečiamos kelios aktualios ir opios problemos visuomenėje, tačiau jos neaktualizuojamos. Viskas yra išsprendžiama savaime. Vaikai pyksta ir gėdijasi tėvų gėjų, tačiau su tuo susigyvena. Įsūnyti vaikai savo tėvus myli taip pat karštai kaip ir biologiniai.

Technininis darbas taip pat atliktas puikiai. Garso takeliai nuotaikingi ir sukuriantys atitinkamą nuotaiką. Filmuojama Los Andžele, dažnai matomi paplūdimio vaizdai suteikia lengvo, atostogų serialo jausmą. Nors seriale netrūksta ir sentimentalių vietų, tačiau jos neužgožia puikaus humoro.

Grace-and-Frankie-03

“Netflix” serialo “Grace and Frankie” kadras

Aktorių pavardės kalba pačios už save. Tai puikus kolektyvo darbas. Jane Fonda tradiciškai išlaiko kultūringos, pasitempusios damos įvaizdį ir matyti ją apsirengus rokeriškus rūbus būna ir keista ir labai linksma. Lily Tomlin išlieka tokia pat žaviai išraiškinga kaip ir „Rožinėje panteroje“ ar kituose jos vaidintuose filmuose, gal todėl ir šiame seriale darbą atliko nepriekaištingai. Lyginant su moterimis, vyrai pasirodė prasčiau. Toks asas kaip Martin Sheen atrodė ne savo rogėse – geriausiai pavykę momentai kai reikėjo būti piktam ar susikaupusiam. Sam Weterston su užduotimi susitvarkė geriau, tačiau bendrame kontekste nublanko.

Verdiktas 9/10

Šis serialas ko gero nesumuš žiūrimumo rekordų, tačiau pradėję ir peržiūrėję tris serijas turėtų įsitraukti. Serijų pabaigos atrodo kaip nukirptos, kartais norėtųsi kažkokio pratęsimo, tai gerai tada, kai istorija pasakojama toliau, šiuo atveju yra peršokama prie naujų įvykių, todėl besibaigiant serijai norisi kažko daugiau. Pradžioje atrodo, kad viskas suksis apie gėjus, jų santykius su šeima, tarpusavyje ir ateinančias vestuves, tačiau tai tik dekoracija, nes moterys čia gyvena daug įdomesnius gyvenimus. Tai puikus darbas, tačiau stiebtis dar yra kur. Bet kokiu atveju žiūrėti verta.

Taip pat skaitykite: TOP 10 „Netflix“ originalių serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: