© iceage.wikia.com archyvo nuotr.

Dažna Holivudo komedija neapsieina be keisto, kitokio, nestandartinio, dažniausiai apkūnaus herojaus. Aktorė Rebel Wilson  tokį vaidmenį, panašu, prisiėmusi ne tik ekrane, bet ir tikrame gyvenime. Tiesmukiška, nevengianti pasišaipyti nei iš kitų, nei iš pačios savęs, mergina neabejotinai netelpa į standartinius Holivudo žvaigždės rėmus.

Iš Australijos, Sidnėjaus, kilusi Rebel užaugo profesionalių šunų dresuotojų šeimoje. Aktorės šeima keliaudavo iš miesto į miestą pardavinėdamai produktus šunims. Ne viename interviu aktorė pabrėžia, kad jos šeima – paprasti, buitiški, ypatingai kultūra nesidomintys žmonės. Rebel (angl. maištininkė) yra tikras aktorės vardas, o dvi seseris ir brolį tėvai pavadino Liberty, Anarchy ir Riot (angl. Laisvė, Anarchija, Riaušės). Pati Rebel vaikystėje buvo tylus, ramus vaikas, mėgdavęs labiau stebėti žmones, analizuoti jų elgesį.

Universitete aktorė studijavo teisę ir menus. Baigusi studijas Rebel išvyko į pietų Afriką atsovaudama Australiją, kaip „jaunimo ambasadorė“. Būdama Afrikoje, ji užsikrėtė maliarija, ir karščiuodama patyrė haliucinacijas apie tai, kaip laimi „Oskarą“. Teigiama, jog būtent todėl diplomuota teisininkė, nusprendė siekti aktorės karjeros.

Rebel studijavo „Australijos jaunimo teatre“, kur tapo žinoma dėl vaidybos savo pačios parašytuose komiškuose vaidinimuose. Vėliau vaidino įvairiuose serialuose. 2003 metais aktorė atvyko gyventi į Jungtines Valstijas, laimėjusi stipendiją mokytis „The second City“ teatre Niujorke.

Holivudo karjerą Rebel pradėjo filme „Tamsos riteris“ („The Ghost Rider“), kuriame suvaidintas vos minutės trukmės epizodas garantavo jai rolę komedijoje „Pamergės“ („Bridesmates“).

Aktorė taip pat vaidino lengvo turinio filmuose „Bernvakaris Australijoje“ („A Few Best Men“), „Mergvakaris“ („Bachelorette“), „Ko laukti, kai laukiesi“ („What to expect when you’re expecting“)  visuose be išimties Rebel vaidina keistuolę, dažnai tarp šizofrenijos ir tiesiog kvailumo pasiklydusį charakterį. Filme „Aukšta klasė“ („Pich perfect“) aktorė, prie jau įprasto komiško amplua, pridėjo ir dainavimo talentą. Beje, filmas nors nepasižymėjo ypatingai painia siužetine linija buvo neblogai įvertintas dėl juokingų epizodų ir akapelos skambesiu atgimusių žinomų kūrinių.

2013 metais pradėtas rodyti Rebel Wilson kurtas serialas „Super Fun Night“, kuriame ji pati yra pagrindinė herojė.

Gal ne kultūrinis pavyzdys intelektualams, ko gero ir ne „Oskaro“ vertas pasirodymas, tačiau, be abejonės Rebel Wilson savo išskirtinumą industrijoje, perpildytoje parduotuvių manekenus primenančiomis aktorėmis, išnaudoja puikiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: