Tv serialo "Impastor" kadras

„Netikras pastorius“ (angl. „Impastor“) – tai naujas amerikiečių humoro serialas, kuriame veiksmas sukasi apie beviltišką, skolose paskendusį vyruką Badį, kuris priverstas apsimetinėti pastoriumi mažame Ladnerio miestelyje. Serialas  pradėtas rodyti šių metų liepą. Neseniai nuspręsta, kad bus filmuojamas ir antrasis „Netikro pastoriaus“ sezonas.

Serialo pradžioje esame iškart supažindinami su pagrindiniu veikėju Badžiu Dobsu (akt. Michael Rosenbaum), kuris visiškai nusivylęs savo gyvenimu. Badis paskendęs skolose, todėl yra daugumos nusikaltėlių taikinys. Vyras verčiasi per galvą, kad išsikapstytų iš šių problemų, tačiau jam niekaip nepavyksta. Jis pasiūlo savo merginai skristi kartu į Las Vegasą ir pabėgti nuo visų rūpesčių, tačiau jo merginai trūksta kantrybė ir ji nusprendžia palikti Badį. Paveiktas išsiskyrimo su mylimąja ir nesibaigiančių skolų, Badis pasirenka alkoholio draugiją ir sumąsto nušokti nuo tilto, taip norėdamas užbaigti savo nieko vertą gyvenimą. Šis savižudybės bandymas bene vienas iš juokingiausių kada nors matytų televizijos ekranuose.

TVserialo “Impastor” kadras

Žinoma, jis nuo tilto nenušoka. Tiesiog neįtikėtino atsitiktinumo dėka Badis gauna naują darbo vietą, kur niekas jo neatpažins ir galės apsimesti kitu asmeniu – liuteronų bažnyčios pastoriumi draugiškame, mažame miestelyje. Tačiau staiga atsiranda vienas labai įdomus siužeto posūkis, kuris sujaukia, atrodo, tobulą naujo gyvenimo planą – tikrasis pastorius, kurio vietą Badis neteisėtai užėmė, paliko savo paskutinę bažnyčią todėl, kad prisipažino esąs gėjus. Šis faktas Badžiui pateiks nemažai komplikacijų, apsigyvenant naujame miestelyje. Nepaisant visų absurdiškų kliūčių ir Badžio, kaip pastoriaus, kompetencijos trūkumo, jis nusprendžia žaisti šį apsimetinėjimo žaidimą iki tol, kol sužinos mirusio vyro slaptažodį ir ištuštins jo banko sąskaitą. Badis puikiai supranta vieną dalyką – jam nepavyks visą laiką apgaudinėti žmonių, tiesa vis tiek kada nors iškils į viršų. Tačiau, faktas, jog Badžiui pavyksta apsimesti pastoriumi ganėtinai ilgai, daug ką pasako apie miestelio gyventojų protinius gebėjimus, būtent tai  serialui suteikia šmaikštumo.

TVserialo “Impastor” kadras

Aktorius Michael Rosenbaum puikiai įkūnija savo personažą – Badį, kuris mėgsta vakarais išgerti, parūkyti žolės ir skolintis iš tų, iš kurių nederėtų. Šio veikėjo žavesys daro šį serialą itin patraukliu. Kiti serialo veikėjai nenusileidžia melagiui Badžiui. Ladnerio miestelyje, į kurį Badis atvažiuoja dirbti pastoriumi, gyvena tikrai keisti žmonės. Iš pirmo žvilgsnio tai draugiški gyventojai, bet susipažinus su jais iš arčiau, matosi, kad kurioziškų situacijų ramiame miestelyje tikrai netrūks. Dora (akt. Sara Rue) – kukli, patikli, nuolatos besišypsanti naujojo pastoriaus padėjėja, kuri visada tvarko Badžio reikalus. Ruselas (akt. Mike Kosinski) – liuteronų bažnyčios sekretorius. Jis yra gėjus ir be galo susižavi nauju miesto pastoriumi. Ruselas yra labai intriguojantis personažas, kuris kovoja dėl Badžio dėmesio su savo gera drauge, gražuole Alexa (akt. Mircea Monroe). Ladnerio miestelyje Alexa turi savo nedidelę madingų drabužių parduotuvę. Ji taip pat siekia suvilioti naują pastorių ir nori įrodyti, jog jis nėra gėjus. Vienintelis miestelio gyventojas, kuris įtarinėja Badį, yra miestelio „galva“ Aldenas (akt. David Rasch). Jis akylai stebi kiekvieną Badžio žingsnį ir bando išsiaiškinti, kas yra ne taip su šiuo nauju pastoriumi. Visi serialo veikėjai skiriasi savo charakteriais, tačiau visi sugeba prajuokinti. Šmaikštūs, intriguojantys, kartais šiek tiek kvaili personažai yra šio serialo pagrindas.

TVserialo “Impastor” kadras

Iš pat pradžių serialas „Netikras pastorius“ neatrodo daug žadantis, tačiau su kiekviena serija vis labiau įtraukia. Serialo serija trunka tik 20 minučių, todėl nespėja atsibosti. Kartais norisi, kad serija truktų ilgiau, norisi dar šiek tiek smagiai pasijuokti, nes humoro šiame seriale tikrai netrūksta. Serialo eigoje galime išvysti nemažai juodo humoro momentų – tikrojo pastoriaus atsitiktinę mirtį, tiesmukiško detektyvo kalbėseną, kuri kaskart prajuokina, miestelio patiklius gyventojus, kurie nepasižymi protingumu ir daug kitų. Juodas humoras serialui suteikia tam tikro išskirtinumo. Seriale humoras momentais būna toks „juodas“, jog dvejoji, ar juoktis ar ne.

Verdiktas 9/10

„Netikras pastorius” tai humoristinis serialas, kurį žiūrėdami turėsite galimybę ne tik smagiai kvatotis, bet ir pajausti perduodamas draugiškumo bei geranoriškumo vertybes, kuriomis spinduliuoja vaizduojamo miestelio bendruomenė. Taip pat seriale netrūksta detektyvo elementų ir kiekvienoje serijoje vis atsirandančių naujų intrigų. Jeigu esate balto, juodo ar dar kitokio humoro mėgėjas – šis serialas kaip tik jums.

Taip pat skaitykite: TOP 10 įspūdingiausių visų laikų Holivudo kino žvaigždžių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: