Televizijos serialo "The Last Man on Earth" kadras

Tikriausiai nesuklysiu sakydama, kad kiekvienas žmogus yra pasvajojęs kažkada ir kur nors likti visiškai vienas. Pavyzdžiui, aš, kai buvau maža, dažnai pagalvodavau, kaip būtų smagu likti vienai žaislų parduotuvėje, išbandyti visas barbes ir pažaisti su kiekvienu meškinu. Paaugus norėjau likti viena mokyklos valgykloje, pilnoje šviežių bandelių, karštos kakavos, rūgščių guminukų, tinginio, irisų ir kitų skanėstų. Deja, mano svajonės taip ir neišsipildė, tačiau proga likti vienam Žemėje pasitaikė režisieriaus Will Forte serialo „Paskutinis žmogus Žemėje“ (angl. The Last Man on Earth) herojui Filui Mileriui.

Serialo veiksmas vyksta 2020-ųjų metų Amerikoje, praėjus metams po planetą nusiaubusios mirtinos virusinės infekcijos. Filas Mileris – niekuo neišsiskiriantis Arizonos gyventojas, vešlia barzda, apsmukusiais chaki spalvos šortais ir atsikišusiu pilvu. Jis myli savo šeimą, nekenčia darbo banke, mėgsta „Žvaigždžių karus“ ir dievina seksą.

Televizijos serialo “The Last Man on Earth” kadras

Serialas pradedamas Filo kelione po JAV, Kanadą ir Meksiką – važinėdamas po visus miestus, išnaršydamas kiekvieną užkampį jis bando surasti bent kokių gyvybės užuomazgų. Deja, tačiau jo pastangos neduoda jokių rezultatų ir atrodo, kad Mileris – vienintelis žmogus, nugalėjęs mirtiną virusą. Iš pradžių Filą užplūsta pasitenkinimo jausmas – jis tiesiog siaubia parduotuves, iš neaišku kieno namų kraunasi kultūrinius lobius (jis net nugvelbia Van Gogo paveikslą ir dvi Oskarų statulėles) ir persikelia gyventi į jam labiausiai patikusį namą. Vienišumą Filas bando įveikti žaisdamas boulingą, „apsipirkinėdamas“, kritikuodamas Tomo Henkso išgyvenimo strategiją filme „Prarastasis“, tikėdamasis kompanijos, pageidautina moteriškos, ir gerdamas. Tada gerdamas daugiau. Ir galiausiai gerdamas tiek, kad išaušta diena, kai jis nusprendžia pasiduoti ir užbaigti savo gyvenimą. Nuo šitos vietos siūlau neskaityti nemačiusiems pirmų trijų serijų, nes nenoriu būti apkaltinta „spoilinimu“ ir sugadinti žiūrėjimo malonumo.

Televizijos serialo “The Last Man on Earth” kadras

Filui nusižudyti nepavyksta, nes atsiranda dar vienas apokalipsę išgyvenęs žmogus – moteris, vardu Kerol. Serialo eigoje veikėjų daugėja ir pasirodo, kad paskutinis žmogus žemėje visai nėra paskutinis. Čia galima kaltinti režisierių dėl klaidinančio pavadinimo. Tačiau abejoju, ar kas nors iš žiūrovų tikėjosi, kad serialas pasakos vieno žmogaus istoriją– kažin, ar nebūtų nuobodu žiūrėti kelis sezonus, ką vienas veikia tas pats žmogus. O dabar, nepaisant klaidinančio pavadinimo, kuris, reikia pripažinti, tikrai intriguoja, serialas yra netgi labai vykęs.

Televizijos serialo “The Last Man on Earth” kadras

Pirmiausia, parinkti aktoriai puikiai įkūnija savo personažus. Įdomu stebėti, kaip serialo pradžioje elgiasi vyras, manantis, kad yra vienas, kaip elgiasi tas pats vyras, šalia atsiradus moteriai, kuri yra visiškai priešinga asmenybė nei jis. Kerol – jautri pedantė, mananti, kad jos ir Filo misija – neleisti pasauliui pražūti. Kad galėtų šią misiją įvykdyti, Kerol turėtų pastoti ir pagimdyti būrį vaikų. Stereotipinėse, tačiau komiškose situacijose labai realistiškai atskleidžiamas skirtingas vyro ir moters požiūris į seksą, santykius, šeimą bei santuoką. Parodoma, kas atsitinka su vyru, kai šalia pasirodo kita, gražesnė moteris. Dar serialo pradžioje atskleidžiama opi mūsų visuomenės problema – konsumerizmas, kitiems geriau žinomas kaip vartotojiškumas. Nepaisant to, kad yra likęs vienas, pagrindinis serialo veikėjas kaupia kuo įmanoma daugiau daiktų, visai nesvarbu, kad daugumos jų niekada taip ir nepanaudos, tačiau jam atrodo svarbu juos turėti.

Verdiktas 8/10

„Paskutinis žmogus Žemėje“ – linksmas komedijinis serialas, kuris turėtų patikti daugeliui. Labiau skirtas tiesiog linksmai praleisti laiką, nors žiūrint atidžiai galima įžvelgti ir rimtų visuomenės problemų bei pagvildenti įvairius psichologijos aspektus.

Taip pat skaitykite: „Nepalaužiamoji Kimmy Schmidt” idealiai pavykusi komedija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: