Dokumentinio filmo „Tautos spalvos“ kadras

Dokumentinis Leonido Parfionovo filmas „Tautos spalvos“ pasakoja paskutiniųjų carinės Rusijos dienų istoriją  remdamasis spalvotomis, prieš daugiau nei šimtą metų darytomis fotografo Sergejaus Mihajlovičiaus Prokudino-Gorskio nuotraukomis.

Vienas garsiausių ir profesionaliausių Rusijos dokumentinio kino kūrėjų L. Parfionovas pasitelkęs specialiuosius efektus ir dabartinės televizijos galimybes atskleidžia carinės Rusijos profesoriaus-fotografo Prokudino-Gorskio istoriją, kuris pirmasis 1909-aisiais metais surengė imperatoriškajai šeimai privačią spalvotų nuotraukų peržiūrą. Įkvėptas ir pastūmėtas laikinumo bei trapumo, Prokudinas-Gorskis nusprendžia įamžinti Rusijos imperijos grožį, perteikti jį pirmosiose spalvotose fotografijose. Iš caro gavęs susisiekimo priemones bei subūręs komandą, profesorius leidžiasi į foto-ekspediciją, kuri tęsiasi iki pat Kaukazo.

Dokumentinio filmo „Tautos spalvos“ kadras

Filmo prodiuseris ir autorius L. Parfionovas atskleidžia profesoriaus darbo techniką, aptaria svarbiausius ekspedicijos maršruto objektus, vyksta į užfiksuotų nuotraukų vietas, vizualiai lygindamas kaip viskas pasikeitė po šimtmečio. Pagrindinis filmo tikslas yra parodyti, kad dabartinė Rusija yra visiškai kitokia, jog nei jai, nei Sovietų Sąjungai nepavyko išlaikyti carinės Rusijos tapatybės, kuri atsispindi išlikusiose Prokudino-Gorskio fotografijose. Taip pat, juostoje aptariama P. Gorsko darbų reikšmė Rusijos kultūrai, pateikiami interviu su ekspertais iš užsienio ir paties kūrėjo emigravusiais anūkais.

Dokumentinio filmo „Tautos spalvos“ kadras

„Tautos spalvos“, tai įstabi dokumentika skirta ne tik fotografijos mėgėjams, bet ir visiems norintiems pažinti bei suprasti senąsias kultūras.

VISAS FILMAS:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: