Tūkstantmečio aidai koncerte -
(c) Kauno menininkų namų archyvo nuotr.
Marc Dumas

Kauno menininkų namuose rugsėjo 7 d., trečiadienį, 18 val. koncertas: „Tik apie meilę…“. Solistai: Marc Dumas (tenoras, Rusija-Prancūzija), Gayane Apetiyan (fortepijonas, Maskvos Didysis teatras / Rusija-Armėnija).

Taip pat koncerte dalyvauja: Aleksey Novikov (baritonas, Rusija), Margit Saulep (sopranas, Estija). Vakarą ves Toomas Kuter (Estija) ir Rasa Veiverienė (Lietuva).

Programoje – mėgstamos arijos iš P. Čaikovskio, D. Pučinio, A. N. Rubinšteino, D. Verdi operų, romansai, neapolietiškos dainos, melodijos iš operečių ir kino filmų. Įėjimas nemokamas.

Marc Dumas yra lyriškas, dramatiškas tenoras, puikus ir stilingas įvairių operų arijų atlikėjas, kurio repertuaras – nuo neapolietiškų dainų iki rusų romansų. Jo mokytojais buvo profesorė Liudmila Ovchinnikova, profesorė Marie-Anne Ebbing Losco ir Maskvos Didžiojo teatro primadona, visame pasaulyje garsus sopranas, Makvala Kasrashvili.

Marc Dumas yra trijų tarptautinių konkursų laureatas. Šiuo metu jis koncertuoja Rusijoje ir daugelyje Europos šalių. Kūrybinis bendradarbiavimas Marc Dumas suvedė su gerai žinoma pianiste Larisa Gergieva iš Sankt Peterburgo.

Dainininkas stebina jautria, širdį glostančia dainavimo maniera, kuri atpažįstama jau nuo pirmųjų garsų ir skatina klausytojus išgyventi pačias stipriausias emocijas. Pasak kritikų, Marc Dumas balsas nepaprastai šiltas ir švelnus, unikalaus tembro, išraiškingas, turintis polėkio ir skambėjimo grožio.

Marc Dumas Lietuvoje – pirmą kartą. Šių koncertų metu jam fortepijonu akompanuoja Maskvos Didžiojo teatro akompaniatorė Gayane Apetiyan.

Nuo 1993 metų Gayane Apetitan yra Maskvos Didžiojo teatro akompaniatorė. Ji daug gastroliuoja užsienyje: Ispanijoje, Italijoje, Pietų Korėjoje, Vokietijoje, Belgijoje, Honkonge, Graikijoje, Turkijoje, Japonijoje, Venesueloje, Ekvadore, Kolumbijoje, Bolivijoje, Peru ir kt.

Koncerte taip pat dalyvaus vokalistė Margit Saulep iš Estijos, kuri šiuo metu yra laisvai samdoma menininkė. Įvairių konkursų laureatė, dainuojanti operose, operetėse, įvairiuose koncertuose ne tik Estijoje, bet ir Suomijoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lietuvoje, Australijoje, Šveicarijoje. Sukūrusi daug įsimenančių ir įtaigių personažų, tokių kaip Pepi iš „Vienos kraujo“, Adelė iš „Šikšnosparnio“, Violeta iš „Monmartro žibuoklės“, Cerlina iš „Don Žuano“ ir kt.

Koncerto vedėjas Toomas Kuter yra rašytojas, dainininkas ir žurnalistas, Gavrila Deržavino vardo Rusijos literatūros ir dailės akademijos narys korespondentas, nuo 2008 m. tos pačios akademijos profesorius.

Kaip dainininkas Toomas Kuter įgijo pripažinimą, atlikdamas rusų romansus ir įvairių tautų kamerinės vokalinės muzikos kūrinius. Kaip rašytojas jis yra daugelio literatūrinių konkursų nugalėtojas ir laureates. Į jo kūrybinį amplua daugiausiai įeina pasakos, apsakymai ir poezija. Toomas Kuter dirba ir kaip vertėjas. Taip pat įvairiems leidiniams Estijoje nuolat rašo koncertų apžvalgas, knygų recenzijas ir straipsnius.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: