(c) Wikipedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienį 10 val.  Kauno miesto savivaldybėje UAB “Kauno švara” bei Švietimo ir ugdymo skyrius pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo mokinių ekologinio ugdymo srityje.

“Ekologinis švietimas, kaip ir dorovinis, moralinis, pilietinis ugdymas, yra viena iš pamatinių vertybių, todėl ir nutarėme pasirašyti šią bendradarbiavimo sutartį. Parengta ne tik sutartis, bet ir veiklos programa”, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

“Pedagogai ir iki šiol mokiniams vedė ekologinio ugdymo užsiėmimus, bendrovė taip pat didelį dėmesį skyrė ekologiniam švietimui. Dabar šį darbą įforminame dokumentais, todėl  tikiu, kad mūsų mieste taps švariau ir gražiau”, – sakė mero pavaduotoja Loreta Kekienė.

“Siekiant geresnių rezultatų gamtosaugos srityje, reikia, kad ankstyvoje vaikystėje susiformuotų požiūris į tvarką ir švarią aplinką. Sveikinu šios gražios iniciatyvos autorius”, – sakė miesto Tarybos narė Nijolė Rudgalvienė.

“Dirbu “Kauno švaros” valdyboje, jau senokai priėmėme sprendimą dėl ekologinio švietimo, mokymo rūšiuoti atliekas, spausdinome  lankstinukus. Ši sutartis dar labiau sustiprins ekologinį švietimą”, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

UAB “Kauno švara” generalinis direktorius Dalius Tumynas padėkojo mokyklų direktoriams, vaikų darželių pedagogams, kurie rūpinasi gamta ir nutarė dalyvauti ekologinio švietimo akcijoje.

“Keičiasi technologiniai procesai, atsiranda galimybė priimti naujus sprendimus. Teko domėtis Europos Sąjungos patirtimi. Reikia ir būtina ugdyti žmogaus sąmoningumą, kuris dar nėra tinkamo lygio. “Kauno švara” ir anksčiau rengė parodas, ekskursijas, spausdino lankstinukus. Ekskursijų metu iš darželinukų išgirsdavome “As atliekas rūsiuoju, o tėtis tai ne”. Tikime, kad per vaikus galime prisidėti ir prie suaugusiųjų švietimo. Vaikystėje susiformavę įgūdžiai išlieka visą gyvenimą. Dėkoju visiems, nusiteikusiems padėti dirbti kilnų darbą”, – sakė “Kauno švaros” generalinis direktorius D. Tumynas.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visoskienė susirinkusius supažindino su sutarties turiniu. Tekstas buvo išdalintas visiems pedagogams (jų buvo pilna salė), dalyvavusiems pasitarime. Visos mokyklos ir darželiai, kurie dalyvaus ekologinio švietimo darbe turės sutarties tekstus, “Kauno švaros” atsakingų asmenų telefonus ir pasitardami, bendraudami galės rengti ekskursijas, parodas, pasitarimus.

Mokyklų, darželių, Moksleivių aplinkotyros centro atstovai pasisakė apie jau vykstantį bendradarbiavimą su “Kauno švara”, pasidžiaugė, kad įmonė dirba naujoviškai, neatmestinai, rūpinasi aplinkos švara ir visus kviečia gyventi švariau, gražiau, sveikiau, mylėti gamtą ir ją puoselėti.

Danutė Marcinkevičienė, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: