© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos prorusiškų separatistų lyderis sekmadienį nurodė, kad kažkokie prietaisai, “tikriausiai” juodosios dėžės, buvo rastos tarp šalies rytuose sudužusio Malaizijos keleivinio lainerio nuolaužų ir atvežtos į Donecko miestą.

“Kažkokie daiktai, tikriausiai juodosios dėžės, buvo rasti ir atgabenti į Donecką. Jie yra mūsų kontroliuojami”, – vadinamosios Donecko liaudies respublikos “premjeras” Aleksandras Borodajus sakė per spaudos konferenciją.

“Tarp mūsų nėra specialistų, kurie tiksliai žinotų, kaip atrodo juodosios dėžės, tačiau atgabenome į Donecką techninių daiktų, kurie gali būti lainerio juodosios dėžės”, – pridūrė jis.

Kitas sukilėlių pareigūnas Sergejus Kavtaradzė sakė manantis, kad į jų rankas pateko dvi numanomos juodosios dėžės.

A.Borodajus pridūrė, kad rasti daiktai bus perduoti “tarptautiniams ekspertams, jeigu jie atvyks”.

Jis taip pat sakė, kad aukų palaikai, surinkti iš katastrofos vietos, bus laikomi geležinkelio vagonuose šaldytuvuose netoli tos teritorijos, “kol atvyks ekspertai”.

A.Borodajus aiškino, kad sukilėliai surinko lavonus iš katastrofos vietos “iš pagarbos šeimoms”, taip pat dėl to, kad jų būklė “tampa nežmoniška tokiomis sąlygomis”, turėdamas omenyje vasaros kaitrą, spartinančią palaikų irimą.

“Nebegalėjome laukti ilgiau dėl kaitros, taip pat todėl, kad toje zonoje esama daug šunų ir laukinių gyvūnų”, pridūrė jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: