Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Disko metikas, olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna atleidžiamas iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) patarėjo pareigų, pranešė “Lietuvos ryto” televizija.

Garsus sportininkas sako, kad darbas ministerijoje jam nepabodo, tačiau supranta pokyčius pasikeitus valdžiai.

“Žinot, aš buvau, Vidaus reikalų ministerijoje, pareigūnų rezerve, ir dabar yra ministro įsakymas mane atšaukti iš to rezervo ir grąžinti į statutines pareigas. Aš sakyčiau, kad čia yra natūralu, yra valdžios pasikeitimas ir daug kur norima matyti savus žmones”, – sakė V.Alekna.Naujasis ministras “tvarkietis” Dailis Barakauskas V.Aleknos atleidimo motyvų nekomentuoja. Jis taip pat nesako, kas poste pakeis olimpinį čempioną.

Pasak D.Barakausko, dėl politinio pasitikėjimo patarėjų sprendimus priima ministras.

“Neturiu, ką pasakyti, toks yra sprendimas”, – sakė jis.

V.Aleknos funkcijos VRM buvo padėti formuoti valstybės politiką sporto srityje, organizuoti jos įgyvendinimą, dalyvauti rengiant teisės aktus, susijusius su sporto politika, analizuoti ir vertinti Lietuvos sporto padėtį.

Olimpinis disko metikas nebuvo politinio pasitikėjimo pareigūnas, jis ėjo valstybės karjeros tarnautojo pareigas ir buvo laimėjęs konkursą į minėtas pareigas.

V.Alekna nuo 1994 metų dirbo Vadovybės apsaugos departamente. 2009 metais Kūno kultūros akademijoje jis įgijo sporto magistro laipsnį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: