Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno lengvosios atletikos federacija remia Virgilijaus Aleknos kandidatūrą į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą. Pasak federacijos vadovo, tinkamesnio kandidato šiuo metu tiesiog nėra.

„Virgilijus Alekna – daugiausia šalį per pastaruosius 15 metų garsinęs sportininkas, seniai žinomas kaip puikus žmogus ir Lietuvos sporto ambasadorius. Drįsčiau teigti, kad sąraše tarp kandidatų užimti LTOK vadovo vietą jam alternatyvos bent šiai dienai tikrai nėra“, – teigia Kauno lengvosios atletikos federacijos prezidentas Gediminas Vasiliauskas.

Pasak jo, didžiausią pranašumą daugkartinis čempionas turi kaip žmogus, per daugelį metų pripažintas ne tik sporto stadionuose, bet ir tarptautiniame lygmenyje: 2007 metais tapo UNESCO sporto čempionu, 2005 metais – Europos metų lengvaatlečiu, o 2000 metais – ir Metų atletu.

Jei V. Alekna taptų LTOK prezidentu, tam tikrų pokyčių ir iniciatyvų tikrai bus, mano Kauno lengvosios atletikos federacijos vadovas.

„Virgilijus pats daug metų sportavo mūsų stadionuose, maniežuose ir aikštėse. Todėl labai tikėtina, kad sporto sąlygų gerinimo klausimas tikrai bus iškeltas, o tada jau lauksime ir Vyriausybės pozicijos“, – optimistiškai dėstė G. Vasiliauskas.

Spalio 12 dieną vyksiančiuose LTOK prezidento rinkimuose susikaus du gerai žinomi Lietuvos sportininkai – disko metikas Virgilijus Alekna ir šaulė Daina Gudzinevičiūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: