© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Los Andželo parke velionio “eksbitlo” George’o Harrisono (Džordžo Harisono) atminimui pasodintą medį pražudė vabalai, antradienį sakė vienas miesto tarybos narys.

Tomas LaBonge’as (Tomas LaBondžas), kurio rajone yra Griffitho (Grifito) parkas, AFP sakė, kad ta japoninė pušis (Pinus thunbergii), pasodinta prieš maždaug 12 metų, bus pakeista per bendruomeninę sodinimo talką lapkričio mėnesį.

Medelis buvo užaugęs iki beveik 4 m aukščio, bet jį per vieną didžiausių pastarųjų metų Kalifornijos sausrų pražudė žievę graužiantys vabalai, klestintys šiame dideliame ir populiariame miesto parke.

“Nemažai medžių Griffitho parke nukentėjo nuo šių vabalų”, – sakė T.LaBonge’as.

G.Harrisonui skirtas medis augo maždaug 300 m nuo Griffitho observatorijos, kurią išgarsino kovos su peiliais scena kultiniame 1955 metų filme “Maištas be priežasties” (Rebel Without A Cause) su Jamesu Deanu (Džeimsu Dinu).

“The Beatles” gitaristas C.Harrisonas, kuris taip pat buvo padaręs sėkmingą solinę karjerą ir labai mėgo sodininkauti, prieš savo mirtį 2001-aisiais gyveno Los Andžele.

Ant lentelės prie jam skirto medžio yra užrašyta: “Didžio humanisto, kuris sujaudino pasaulį kaip artistas, muzikantas ir sodininkas, atminimui”.

“Jis mirė Angelų mieste ir nukeliavo tiesiai pas angelus”, – sakė T.LaBonge’as, kuris akcentavo G.Harrisono labdaringą veiklą, įskaitant 1971-ųjų “Koncertą Bangladešui”.

Šiemet minimos 50-osios “The Beatles” koncertinio debiuto Jungtinėse Valstijose metinės.

Praėjusį savaitgalį Los Andžele koncertavo Ringo Starras (Ringas Staras) su savo grupe “All-Star Band”. Rugpjūčio 10 dieną koncertą surengs Paulas McCartney (Polas Makartnis).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: