(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kokia gali būti meilė? Vieni sako, jog ji gali būti pasiaukojanti, vienintelė ir nepakartojama, kiti teigia, kad meilė trunka amžinai, kol mirtis neišskiria. O štai naujos „Bravo teatro” komedijos kūrėjai siūlo pamatyti laisvą meilę.

Komedija „Laisva meilė” pastatyta pagal Nobelio premijos laureato, garsaus italų dramaturgo Dario Fo pjesę „Laisvoji pora“. Arvydo Lebeliūno režisuotame spektaklyje vaidina du Lietuvoje puikiai pažįstami aktoriai – Ramūnas Šimukauskas ir Eglė Jackaitė. Jie – vyras ir žmona, pasakojantys savo gyvenimo istoriją susirinkusiems žiūrovams ir laukiantys jų pritarimo, supratimo bei palaikymo.

„Kartą vyras pasiūlė žmonai gyventi santuokoje laisvos poros principu – be abipusių ištikimybės ir meilės įsipareigojimų.” Antonijai (aktorė Eglė Jackaitė) buvo nepaprastai sunku susitaikyti su tokiu vyro požiūriu į jų santuoką, todėl ji visaip mėgino perkalbėti vyrą, tačiau laisvos meilės idėjos autorius elgėsi taip, kaip jam pačiam atrodė geriau. Savo naująsias drauges vyras parsivesdavo net namo, o žmona iš nevilties imdavosi visų įmanomų priemonių – ironijos, dietos, grasinimų, tačiau niekas nepadėjo. Bet vieną dieną viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Panašu, jog vienas iš dviejų spektaklio herojų net nenutuokė, kad lazda turi du galus. Antonija taip pat ryžosi pasinaudoti laisvos meilės teikiamomis galimybėmis ir susirado meilužį, kuris yra net tik universiteto profesorius, bet ir gitara groja roką. Viską, ką žiūrovai matė pirmoje spektaklio dalyje, tarsi pradėjo kartotis, tačiau šį kartą ne žmona, o vyras tapo savo pasiūlytos laisvos meilės auka.

„Laisva meilė” teatro gerbėjams pristato meilės supratimą kitu kampu. Čia meilė – ne intymūs santykiai, o šilti, draugiški santykiai, šeimos gerovė ir stiprybė, į kurią intymumai nėra įskaičiuoti. Bet ar šeimos moteriai bei žmonai to pakanka? Ar ji turi toleruoti savo vyro nuklydimus? O gal ji kažką daro ne taip, jeigu vyras ėmė vaikščioti „į kairę”?

Arvydo Lebeliūno „Laisva meilė” pateikia ne vieną žiūrovams artimą situaciją iš kasdieninio moters ir vyro gyvenimo. Herojų stačiokiškumas bei saviironija suteikia galimybę ne tik pasijuokti iš kitų, bet kartu ir surasti savo gyvenimo detales.

Pamatyti laisvą meilę iš arti, bet ne savo „darže”, patartina kiekvienam. Žiūrint šį spektaklį, laikas neprailgsta, o taiklūs juokeliai priverčia bent jau nusišypsoti. Jeigu esi vyras arba moteris, „Laisva meilė” yra skirta tau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: