(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda atvyko į Vilnių. Čia kauniečiai vakarinėje treniruotėje išmėgino „Siemens“ arenos lankų tvirtumą. Jau šiandien sostinėje Baltijos krepšinio lygos (BBL) pusfinalio rungtynėse „Žalgiris“ susitiks su Latvijos čempionais „Ventspils“ krepšininkais ir sieks patekti į didįjį BBL finalą, kuris vyks šeštadienį.

Vakar ryte žalgiriečiai treniravosi „Žalgirio“ treniruočių centre, o pavakare išvyko į Vilnių, kur apsistojo „Reval Lietuva“ viešbutyje. Penktadienį Baltijos taurės laimėtojai tęs varžovų analizę, turės vieną treniruotę, o vakare stos į žūtbūtinę kovą dėl vietos „auksinėse“ rungtynėse.

Nors neabejotinas rungtynių favoritas yra Lietuvos klubas, „Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas nėra linkęs nuvertinti varžovų: „Ventspilio komanda yra jauna, savo gretose turinti daug perspektyvių žaidėjų, kuriuos supa keli patyrę krepšininkai. Nors varžovai neturi labai ryškaus „centro“, manyčiau, kad „Ventspils“ – gana gerai sukomplektuotas klubas. Jų sunkieji krašto puolėjai yra fiziškai stiprūs, gerai juda aikštelėje, be to komandoje yra neblogų metikų, kuriais visą laiką pasižymi Latvijos krepšinis.“

„Kartais jie žaidžia greitą, visiškai neapgalvotą krepšinį, tačiau jei jiems sekasi, sustabdyti juos būna itin sunku. Atėjus naujajam treneriui, jie pradėjo žaisti dar drausmingiau ir protingiau. Vieną kartą šį sezoną nuo jų jau teko nudegti, tad apie neįvertinimą negali būti ir kalbos“, – būsimus varžovus analizavo D.Maskoliūnas.

Jam antrino ir gynėjas Martynas Pocius: „Esame nusiteikę kovingai. Reikia gerbti visus varžovus. Ruošiamės rimtai kovai. Visi vaikinai trokšta parodyti tai, ką moka geriausio. Žengsime į aikštelę, atiduosime visas jėgas ir sieksime maksimalaus rezultato. Svarbu sėkmingai vykdyti trenerių nurodymus, kovoti dėl kiekvieno aikštelės centimetro ir akcentuoti gynybą.“

Sėkmės recepto slėpti prieš pusfinalį treneris D.Maskoliūnas nebuvo linkęs ir tikino, jog nugalėtoją lems nusiteikimas. „Mano nuomone, pamokų šį sezoną turėjome labai daug ir spėjome iš jų padaryti išvadas. Tikiuosi, jog jos jau nesikartos. Reikia kovoti nuo pirmos iki paskutinės minutės, atidirbti tiek puolime, tiek ir gynyboje. Tik žaisdami disciplinuotą, komandinį krepšinį galime tikėtis rezultatų. Pusfinalyje viskas sprendžiasi vienose rungtynėse, tad kelio atgal nėra. Eisime į aikštelę ir mūsų tikslas vienas – tik pergalė. Tiek pusfinalyje, tiek ir finale“, – sakė D.Maskoliūnas.

Tiek „Žalgiris“, tiek ir „Ventspils“ ant parketo turėtų žengti pajėgiausių sudėčių. Nedidelę traumą yra patyręs Mantas Kalnietis, tačiau žaisti jam tai nesutrukdys. Varžovai praėjusią savaitę buvo apsinuodiję maistu, vis tik dabar yra visiškai sveiki. Jiems negalės padėti tik BBL kovoms neregistruotas įžaidėjas Vedranas Princas.

Rungtynių pradžia – penktadienį 21.00 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: